Journael van een Scheepschirurgijn

Journael van een Scheepschirurgijn - Alexander Courtmans | Northernlights300.org

...gijn van Blaeuschuyt ende Roode Loop Alexander Courtmans ... Journael van een Scheepschirurgijn: van Blaeuschuyt ende ... ... . Nederlands | Paperback € 17,95 + 35 punten . Op bestelling, levertermijn 1 à 2 weken. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Gratis thuislevering vanaf € 20. Gratis ... 'Het journaal van Joannes Veltkamp, (1759-1764); een scheepschirurgijn in dienst van de admiraliteit van Amsterdam' door Rosanne Baars - Onze prijs: €11,50 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis De uit Zwolle afkomstige scheepschirurgijn Joannes Veltkamp (1733-1818) maakte tussen 1759 en 1764 vier reizen naar de Middellandse Zee en het Caraïbisch gebied. Van zijn belevenissen hield Veltkamp een journaal bij, ... Journael van een Scheepschirurgijn - Alexander Courtmans ... ... . Van zijn belevenissen hield Veltkamp een journaal bij, voorzien van kleurrijke en gedetailleerde tekeningen. Dit reisverslag geeft een bijzonder beeld van leven en werk aan boord van een achttiende-eeuws oorlogsschip. Noté /5: Achetez Journael van een scheepschirurgijn: van Blaeuschuyt ende Roode Loop de Courtmans, Alexander, De Lint, Jan: ISBN: 9789061007296 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour Het journaal van Joannes Veltkamp (1759-1764); een scheepschirurgijn in dienst van de admiraliteit van Amsterdam. Rosanne Baars. Beoordeel dit boek als eerste! Recensies. Het journaal van Joannes Veltkamp (1759-1764) beschrijft hoe Joannes Veltkamp, geboren in 1733 in Zwolle, op zijn 20ste naar Amsterdam vertrekt, waar hij na enkele jaren wordt aangenomen als scheepschirurgijn. In vier jaar tijd maakt hij vier reizen op twee oorlogsschepen, waarbij hij onder meer Noord-Afrika en de Canarische Eilanden aandoet. Journael van een Scheepschirurgijn; ISBN 9789061007296 Uitgever Donker B.V., Uitgeversmaatschappij Ad. Druk vanaf 1e Verschenen 01-11-2017 Taal Nederlands Bladzijden 160 pp. Bindwijze Hardcover Genre Biografieën. Journael van een Scheepschirurgijn van Blaeuschuyt ende Roode Loop Alexander ... Bestel Journael van een Scheepschirurgijn Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies De uit Zwolle afkomstige scheepschirurgijn Joannes Veltkamp (1733-1818) maakte tussen 1759-1764 vier reizen in dienst van de admiraliteit van Amsterdam naar de Middellandse Zee en het Caraïbische gebied. Het zeemansleven was misschien hard, maar voor de jonge, vrolijke scheepschirurgijn was het een avontuur en hadden de verre kusten veel moois te bieden. Van zijn belevenissen hield Veltkamp ... Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Baars, Rosanne - Het journaal van Joannes Veltkamp (1759-1764), een scheepschirurgijn in dienst van de admiraliteit van Amsterdam Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, - ZEEVAART: Het Journaal van Joannes Veltkamp (1759 - 1764), een scheepschirurgijn in dienst van de Admiraliteit van Amsterdam, 159 blz. - Rosanne Bars - uitgeverij W Books...

INFORMATIE

AUTEUR
Alexander Courtmans
DIMENSIE
5,59 MB
BESTANDSNAAM
Journael van een Scheepschirurgijn.pdf

OMSCHRIJVING

In 1598 monstert de chirurgijn Alexander Courtmans op uitnodiging van Olivier van Noort aan op diens avontuurlijke expeditie naar de 'Specerijen Eilanden' via Straat Magelhaen en de Stille Oceaan. Blaeuschuyt (scheurbuik) en Roode Loop (dysenterie) eisen onderweg een zware tol en Alexander Courtmans staat voor de taak om met de medische kennis van zijn tijd deze ziekten te behandelen. Als een van de eerste scheepschirurgijns legt hij op deze lange reis zijn belevenissen vast in een Journael. Hij getuigt daarin van de ontberingen, van de vijandelijkheden van Spanjaarden, Portugezen en anderen, van zijn verwondering over de exotische culturen op die reis, van zijn behandelingen en bij dit alles zelfs van zijn wankelend geloof.Zijn persoonlijke motivatie om de risico's van deze reis te trotseren wordt in de loop van zijn verslag duidelijk. Na terugkeer in het vaderland wordt de levensloop van Alexander Courtmans gevolgd tot het moment dat hij als chirurgijn in de legers van Frederik Hendrik zijn tenten opslaat tijdens het beleg van 's Hertogenbosch (1629).Over de bewerker:Jan de Lint is orthopaedisch chirurg maar heeft zich als amateurhistoricus verdiept in de maritieme expansie van de Nederlanden aan het begin van de zeventiende eeuw. Eerder verschenen van zijn hand 'Kanonnen voor kruidnagelen; de reis om de wereld van Pieter de Lint, 1598-1603' en 'Joris van Spilbergen (1568-1620), zijn leven en reizen'.

Wil je het boek lezen?Journael van een Scheepschirurgijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alexander Courtmans. Lezen Journael van een Scheepschirurgijn Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN