De Kelten

De Kelten - Juliette Wood | Northernlights300.org

...de goden waarin ze geloofden. Polytheïsme was een kenmerk van de gehele Keltische cultuur ... de kelten | De Volkskrant ... . Wel had elke stam of volk zijn eigen goden die bij andere volkeren niet bekend waren. Een god die niet maar bij één volk bekend was, was Daghdha, ofwel de goede god. De Kelten waren een verzameling van volken die in de prehistorie en oudheid grote delen van Europa bewoonden. Zij spraken een Keltische taal en verschilden soms heel erg van elkaar. Er is dan ook nooit een Keltisch Rijk geweest of een Keltische staat, de naam Kelten was ... Kelten | Scholieren.com ... . Er is dan ook nooit een Keltisch Rijk geweest of een Keltische staat, de naam Kelten was alleen een naam voor volkeren die een Keltische taal spraken. Op hun hoogtepunt in de 4de eeuw v. Chr. bewoonden zij de ... De Kelten waren voor hun tijd vergevorderd op het gebied van metaalbewerking, zo blijkt uit bewonderenswaardige verslagen van de Romeinen en Grieken. Vondsten van metalen sieraden, wapens en kunstzinnige objecten bevestigen dit. Gevechten tussen stammen kwamen waarschijnlijk regelmatig voor binnen de Keltische cultuur. De meest betrouwbare informatie over de Kelten werd aangetroffen in de aantekeningen van reizende Ierse monniken uit de 6e eeuw v. Chr. Vanwege de geïsoleerde ligging van Ierland, Wales en Schotland en vanwege het feit dat deze gebieden nooit door de Romeinen bezet werden, vermoedt men d...

INFORMATIE

AUTEUR
Juliette Wood
DIMENSIE
9,76 MB
BESTANDSNAAM
De Kelten.pdf

OMSCHRIJVING

De keltenDit boek toont de kunst van de Kelten in al haar facetten, van verfijnde gouden sieraden tot spectaculair gedecoreerd oorlogstuig. Brengt de boeiende geschiedenis van de Kelten in beeld, met meer dan 100 schitterende foto's in kleur. Illustreert de pracht van de Keltische verluchting van manuscripten en de verbazingwekkende ingewikkeldheid van hun vlechtwerk en andere versieringen. Ontsluiert het brede repertoire van Keltische symbolen en motieven, van zonnespiralen tot de zalm der wijsheid. Fascinerende en gezaghebbende tekst begeleidt de prachtige foto's. Laat u thema voor thema kennismaken met het culturele erfgoed van de Kelten. Plaatst de kunst van de Kelten tegen een bredere achtergrond van Keltische wijsheid, spiritualiteit en mythologie.

Wil je het boek lezen?De Kelten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Juliette Wood. Lezen De Kelten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN