Korte therapie

Korte therapie - M. le Fevere de Ten Hove | Northernlights300.org

... maken voor verborgen gevoelens. Het is korte en doelgerichte therapie ... korte rek zwachtels, lange rek zwachtels, netverband en ... ... . Je hoeft niet jaren naar een therapeut te komen. Er wordt gewerkt aan emotionele, psychische of lichamelijke klachten. Het is ook een manier om je bewuster te laten worden van allerlei belemmerende gedachten en gedragspatronen in je leven. Korte rek zwachtels voor ambulante compressie therapie (ook tijdens slaap) Korte rek zwachtels worden in de ambulante compressietherapie gebruik voor bij het behandelen van bijvoorbeeld een overschot van oedeem. Orthopedagogiek De Korte Mijn naam is Albert de Korte. In 2008 start ... bol.com | Korte therapie | 9789044135992 | M. le Fevere de ... ... . Orthopedagogiek De Korte Mijn naam is Albert de Korte. In 2008 startte ik met mijn praktijk voor orthopedagogische hulp. Ik sta voor persoonlijke, kortdurende en deskundige hulp (basis ggz) ... Behandeling, therapie, dat klinkt nogal. Je zult merken dat het heel gewoon is. Oplossingsgerichte ( korte) therapie ( SFBT) een doelgerichte samenwerkingsbenadering psychotherapeutische verandering die plaatsvindt door directe observatie van de reacties klanten een reeks nauwkeurig geconstrueerde vragen.Op basis van de sociale constructionistische denken en wittgensteiniaans filosofie, SFBT richt zich op de aanpak van wat klanten willen bereiken zonder het verkennen van ... Indien u voor een korte periode zuurstof nodig heeft, ... Er is slechts sprake van een nieuwe therapie indien ten minste 12 maanden zijn verstreken. Er mag aan de rechthebbende geen enkel supplement worden aangerekend, behalve in het geval dat het toebehoren wordt geleverd door de leverancier niet-apotheker. Welkom op de website van. antroposofisch medisch centrum sterre der zee. Sterre der Zee is een eerstelijns gezondheidscentrum in Scheveningen, waar de inzichten vanuit de antroposofie worden verbonden aan de reguliere geneeskunde.. Een belangrijk uitgangspunt voor ons is, dat bij de mens lichaam, ziel en geest wel van elkaar worden onderscheiden, maar tevens als een niet te scheiden geheel ... Compressie therapie is essentieel en indien goed toegepast zeer effectief. Als er sprake is van oedeem (vocht) kan men de behandeling starten met zwachtelen. Met behulp van korte rek zwachtels wordt druk uitgeoefend op het onderbeen. Hierdoor komt de doorbloeding beter op gang en verdwijnt het vocht....

INFORMATIE

AUTEUR
M. le Fevere de Ten Hove
DIMENSIE
5,33 MB
BESTANDSNAAM
Korte therapie.pdf

OMSCHRIJVING

Het idee ‘Korte therapie’ werd geïntroduceerd door de stichters van de Palo Alto school: John Weakland en Don Jackson en later Paul Watzlawick, Dick Fisch en Carlos Sluski.In dit boek wordt het ‘Brugse model’ van korte therapie voorgesteld. Dit model is ontstaan aan het Korzybski Instituut in Brugge, met Luc Isebaert, Marie-Christine Cabié, Louis Cauffman en Myriam Le Fevere de Ten Hove. Het werd door de Amerikaanse deelnemers op het ‘Therapeutic Conversation 3’-congres in Denver (Colorado – USA) omgedoopt tot ‘The Bruges Model’. Hierin is ‘kort’ geen doel op zich, maar het vanzelfsprekende gevolg van de respectvolle benadering van de cliënt, waarbij hij opnieuw de mogelijkheid ontdekt om zelf te kiezen in zijn doen en denken, om zijn leven zelf terug in handen te nemen, en zo te ontsnappen aan het keurslijf van de symptomen.Vanuit de overtuiging dat de patiënt de meeste knowhow in huis heeft – maar vaak niet het besef of de strategie om deze te gebruiken – geven wij, als therapeut, onszelf niet de opdracht hem te vergezellen tot het probleem volledig is opgelost, maar stoppen we wanneer de patiënt voldoende op de goede weg is gezet. Deze coöperatieve werkwijze tussen cliënt en therapeut vermijdt ook het creëren van weerstand.De leidraad voor het gebruiken van dit model van korte therapie wordt dan specifiek toegepast op kinderen en jongeren. Kinderen zijn voortdurend in evolutie: dit impliceert wisselende mogelijkheden en beperkingen. Pubers en adolescenten zijn niet happig op psychotherapie, zeker niet wanneer de ouders vragende partij zijn. Het boek toont aan hoe er kan mee omgegaan worden.

Wil je het boek lezen?Korte therapie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. le Fevere de Ten Hove. Lezen Korte therapie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN