Een leven in woorden

Een leven in woorden - Lo van Driel | Northernlights300.org

...«le ENCYCLO Scrabblelijst) Minder letters: Woorden die beginnen met LEVE | LEV ... Als uw woorden opengaan (een lectio divina-oefening ... ... . Over ons. Encyclo.nl, online sinds 2007, is een zoekmachine voor Nederlandstalige begrippen en definities. Woorden.org is een gratis online Nederlandstalig woordenboek. Het privé-initiatief is gestart in 2010. We maken voornamelijk gebruik van het Kernerman woordenboek. Dit is een professioneel en up-to-date woordenboek geschreven door ervaren woordenboekmakers Een leven in woorden gaat over de man achter het woordenboek en zijn leven in Sluis in het midden van de negentiende eeuw. Over dat korte leven - Van Dale stierf in 1872 op 44-jarige leeftijd aan de ... 804 woorden beginnen met leven - encyclo.nl ... . Over dat korte leven - Van Dale stierf in 1872 op 44-jarige leeftijd aan de pokken - was tot nog toe niet veel bekend. Bestel Een leven in woorden van Lo van Driel. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Een leven in woorden gaat over de man achter het woordenboek en zijn leven in Sluis in het midden van de 19de eeuw. Over dat korte leven - Van Dale stierf in 1872 op 44-jarige leeftijd aan de pokken - was tot nog toe niet veel bekend. En dàt zou een verkeerd laatste signaal zijn geweest. En uiteindelijk gaat het immers niet om de vorm, het gaat om de intentie… 'Laat uw lichtje schijnen, helder in het rond' Het tweede thema in haar leven. Daar waar haar leven niet geleid werd, maar waar zij het initiatief mocht nemen, leefde ze volgens deze overtuiging. een leven als een oordeel (=een verschrikkelijk lawaai) leven als een god in Frankrijk (=een aangenaam en zorgeloos leven h...

INFORMATIE

AUTEUR
Lo van Driel
DIMENSIE
9,61 MB
BESTANDSNAAM
Een leven in woorden.pdf

OMSCHRIJVING

'De Dikke van Dale' is een begrip. Het gezaghebbende woordenboek ontleent zijn naam aan zijn eerste bewerker: Johan Hendrik van Dale, schoolmeester en archivaris van het Zeeuws-Vlaamse stadje Sluis. Een leven in woorden gaat over de man achter het woordenboek en zijn leven in Sluis in het midden van de 19de eeuw. Over dat korte leven - Van Dale stierf in 1872 op 44-jarige leeftijd aan de pokken - was tot nog toe niet veel bekend. De archieven van Sluis, waarin ook het persoonlijk archief van Van Dale was ondergebracht, zijn aan het eind van de Tweede Wereldoorlog nagenoeg geheel verloren gegaan. Door speurwerk en combinatie van informatie zijn echter veel gegevens aan het licht gekomen over de man wiens naam tot merknaam werd. Van Dale leefde in een uithoek van Nederland: het Zeeuwse grensgebied dat tot 1830 deel uitmaakte van België. Hoe moeten we ons Sluis in het midden van de 19de eeuw voorstellen? Hoe kwam Van Dale erbij om een woordenboek te bewerken en hoe deed hij dat? Waarom verliet hij Sluis niet toen hij de kans kreeg om in Leiden aan het grootste woordenboek van de wereld te werken? In dit boek brengt Lo van Driel de antwoorden op deze en andere vragen samen tot een boeiend, toegankelijk en rijk geïllustreerd verhaal. Hij beschrijft leven en werk van de bekendste woordenboekmaker van ons taalgebied vanuit een nieuw en verrassend perspectief.

Wil je het boek lezen?Een leven in woorden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lo van Driel. Lezen Een leven in woorden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN