De vader van een moordenaar

De vader van een moordenaar - Alfred Andersch | Northernlights300.org

...e, Biografie Onderwerpen Proza (romans/novellen), romans en novellen ; vertaald, Vertaalde literaire roman, novelle Interview Candice Mama Haar vader werd vermoord tijdens de apartheid, zij vergaf de moordenaar Candice Mama: 'Ik moest mezelf herontdekken toen ik besloot niet meer alleen Candice met de ... Overlijden politieman Flip maakt veel los: 'Hij pakte mijn ... ... ... De vader van een moordenaar Alfred Andersch • ebook • epub. Samenvatting . In mei 1928 wordt Franz Kien, het alter ego van Alfred Andersch, van het gerenommeerde Wittelsbacher-gymnasium in München verwijderd. Een les Grieks werd hem noodlottig, toen onverwacht de rector, de 'Rex', de klas binnenkwam. Een van de meest opvallende eerbetuigingen stond op de online condoleancepagina voor het Nuenense echtpaar. 'Ik heb nooit geweten wie uiteindelijk Knut oppakte, niet van naam. Nu weet ik sinds vandaag dat het ... bol.com | De vader van een moordenaar, Alfred Andersch ... ... . Een les Grieks werd hem noodlottig, toen onverwacht de rector, de 'Rex', de klas binnenkwam. Een van de meest opvallende eerbetuigingen stond op de online condoleancepagina voor het Nuenense echtpaar. 'Ik heb nooit geweten wie uiteindelijk Knut oppakte, niet van naam. Nu weet ik sinds vandaag dat het uw vader was die de moordenaar van mijn vader heeft gepakt'. Overlijden politieman Flip maakt veel los: 'Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt' video Honderden steunbetuigingen en laatste groeten kregen Flip (80) en Fransje (74 ......

INFORMATIE

AUTEUR
Alfred Andersch
DIMENSIE
10,27 MB
BESTANDSNAAM
De vader van een moordenaar.pdf

OMSCHRIJVING

In mei 1928 wordt Franz Kien, het alter ego van Alfred Andersch, van het gerenommeerde Wittelsbacher-gymnasium in München verwijderd. Een les Grieks werd hem noodlottig, toen onverwacht de rector, de 'Rex', de klas binnenkwam. Veertig minuten lang nam hij de les van de meester over.Ademloos volgen wij de les van de joviale Rex, een 'intellectuele scherpschutter', die onmiddellijk doorheeft dat de leraar Grieks expres alleen zijn beste scholieren naar voren roept voor deze onverwachte inspectie. Maar dan start een leerling, de arrogante jonge baron Greiff, een tegenoffensief en hij begint de Rex retorisch uit te dagen, net zolang tot die zijn zwaarste wapen moet hanteren: permanente schorsing. En dat is nog maar het begin. Meer en meer houden wij ons hart vast als de les een jachtpartij wordt, en de rector erin slaagt om de leerlingen, de nietsvermoedende herten, recht in zijn vizier te krijgen.Franz Kien sympathiseert in het begin met de rector, omdat de leraar Grieks nu eindelijk een keer voor schut gezet wordt. En omdat Franz en de Rex een gezamenlijke vijand hebben: de zoon van de rector, Heinrich Himmler, die bij de nazi's carrière begint te maken. Maar als de Rex tien minuten voor het einde van de les uitgerekend Franz naar het schoolboord roept, verandert de situatie voor de hele klas dramatisch.

Wil je het boek lezen?De vader van een moordenaar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alfred Andersch. Lezen De vader van een moordenaar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN