Het biechtgeheim

Het biechtgeheim - Anthonie van de Wardt | Northernlights300.org

...tegen het goddelijke recht indruist. Het biechtgeheim ... Wat is de absolutie? - Nederlandinfoblog.nl ... . Tot nu toe verzweeg pastoor Stein bepaalde zaken. Tegenwoordig liegt hij zonder blikken of blozen tegen zijn kapelaan en zijn trouwe huishoudster. En dat alles om Johanna. Een vrouw die hem geen moment met rust laat. Vertalingen in context van "biechtgeheim" in Nederlands-Frans van Reverso Context: Dus ik verbreek niet het biechtgeheim. Biechtgeheim. Iedere priester heeft een biechtgeheim. Hij mag met ... Het biechtgeheim door Anthonie van de Wardt (paperback ... ... . Iedere priester heeft een biechtgeheim. Hij mag met niemand spreken over wat de gelovige hem in vertrouwen heeft verteld. Zelfs niet als dit een ernstig misdrijf betreft. Dit kan de geestelijke in ernstige gewetensnood brengen maar de kerk kan hem voor de schending van het biechtgeheim zeer streng straffen. Vertalingen in context van "biechtgeheim" in Nederlands-Engels van Reverso Context: Ik kan het biechtgeheim niet schenden. Het biechtgeheim. Een priester geeft de laatste sacramenten aan een stervende man. De man wil biechten en vertelt dat hij twee kinderen heeft ontvoerd. Zij zitten opgesloten, maar waar kan hij niet meer vertellen. Bron: TROS. Meer afleveringen van Zone stad; Uitzending gemist op 15 Juni 2009; Het biechtgeheim. Tijdens het oorlogsjaar 1943 biecht een jonge vrouw aan pastoor Gerard Stein dat zij een Joodse familie aan de Duitsers heeft verraden. Omdat Johanna Jacobs spijt noch berouw toont, kan hij haar geen absolutie verlenen. Om toch enigszins boete te doen, biedt zij hem aan de beschadigde staties in de kerk te restaureren. Ondanks de verwarrende situatie, hij heeft een sterk ... "Het biechtgeheim" paperback/ gebrocheerd: € 17,50 'Tot nu toe verzweeg pastoor Stein bepaalde zaken. Tegenwoordig liegt hij zonder blikken of blozen tegen zijn kapelaan en zijn trouwe huishoudster. ... Meer nog: Quirynen stelt dat het biechtgeheim nog strenger is dan het beroepsgeheim van een advocaat of een dokter. "Wij hebben nog de mogelijkheid om het te bespreken met iemand van onze beroepsgroep: een dokter met de Orde van de Geneesheren, wij met onze stafhouder....

INFORMATIE

AUTEUR
Anthonie van de Wardt
DIMENSIE
5,74 MB
BESTANDSNAAM
Het biechtgeheim.pdf

OMSCHRIJVING

Tot nu toe verzweeg pastoor Stein bepaalde zaken. Tegenwoordig liegt hij zonder blikken of blozen tegen zijn kapelaan en zijn trouwe huishoudster. En dat alles om Johanna. Een vrouw die hem geen moment met rust laat. Voortdurend loopt hij te hunkeren, bijna te bidden, naar die paar ogenblikken dat hij bij haar kan zijn. Bij een mooie jonge vrouw over wie hij niets weet. En wat hij weet, is compleet fout.Op een dag meldt zich een jonge vrouw in het biechthokje van pastoor Gerard Stein. Ze biecht op dat ze haar oude werkgever bij de Duitsers heeft aangegeven. Hij vraagt haar om terug te komen, maar dat doet ze niet meteen. In dezelfde tijd komt hij via zijn broer in het verzet terecht, ook weer via de beslotenheid van zijn biechtstoel. De vrouw, Johanna, meldt zich later weer bij Stein en hij komt onder de betovering van haar persoonlijkheid. Haar bekentenis staat dat niet in de weg. Hij bezorgt haar werk en een onderduikadres.Na de oorlog gaat hij naar haar op zoek. Maar zij ook naar hem, want zij heeft hem iets in bewaring gegeven. Dan toont zij haar ware gezicht.Een meeslepende roman over liefde en fundamentele keuzes. Anthonie van de Wardt (1939) ziet kans de lezer vanaf de eerste zin mee te slepen in een verhaal met mensen van vlees en bloed. De auteur observeert scherp en gaat recht op zijn doel af.Van zijn hand verschenen bij uitgeverij Elikser de romans: Hoog water, De laatste opdracht, De vrijwilliger, De stank van kleur, Het grote slapen en de verhalenbundel Lovers' lane.

Wil je het boek lezen?Het biechtgeheim in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anthonie van de Wardt. Lezen Het biechtgeheim Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN