Revolutie of zinsbegoocheling

Revolutie of zinsbegoocheling - Carolien Roelants | Northernlights300.org

...elants, Revolutie of Zinsbegoocheling? Blurb text Was de Arabische Lente een revolutie of een zinsbegoocheling? Over die vragen zijn de experts het niet eens ... Revolutie of zinsbegoocheling, Carolien Roelants ... ... . Ging het mis door de autoritaire Arabische bestuurscultuur of door buitenlandse bemoeienis? Dwars door het Midden-Oosten van Carolien Roelants kwam deze zomer uit. Lees bij ons een uitgebreid fragment uit het eerste hoofdstuk! Oorlog in Syrië, oorlog in Jemen. Straks misschien ook nog oorlog tegen Iran, want de moellahs vormen een groot gevaar voor de wereldvrede. Compra Revolutie of zinsbegoocheling: wordt het n ... Revolutie of zinsbegoocheling? - metadata.isbn.nl ... . Straks misschien ook nog oorlog tegen Iran, want de moellahs vormen een groot gevaar voor de wereldvrede. Compra Revolutie of zinsbegoocheling: wordt het nog wat met de Arabische Lente?. SPEDIZIONE GRATUITA su ordini idonei Revolutie of zinsbegoocheling Word het nog wat met de Arabische lente book. Read reviews from world's largest community for readers....

INFORMATIE

AUTEUR
Carolien Roelants
DIMENSIE
11,7 MB
BESTANDSNAAM
Revolutie of zinsbegoocheling.pdf

OMSCHRIJVING

Heeft iedereen zich vergist die dacht dat in de Arabische wereld de tijd van autoritaire regimes eindelijk voorbij was? Of komt er geleidelijk, in de loop der jaren, toch hier en daar een stabiel systeem aan de macht waarin de burgers wat te zeggen hebben?Van alle hoopvolle verwachtingen van de 'Arabische Lente' is nog weinig terechtgekomen. Jongeren stonden overal op tegen werkloosheid, corruptie en repressie. De Tunesische sterke man Ben Ali viel in januari 2011, zijn collega Mubarak enkele weken later. Maar de oude leiders wapenden zich. Het is nog maar de vraag of de Libische leider Gaddafi ook was gevallen als westerse en enkele Arabische landen de opstandelingen niet met wapens en luchtaanvallen hadden geholpen. In Syrië woedt drie jaar later nog steeds een verwoestende oorlog. Carolien Roelants stelt dat het idee van revolutie wel zeer besmettelijk was, maar de werkelijkheid een sta-in-de-weg is. In de meeste Arabische landen is het regime voorlopig sterk genoeg om opstand buiten de deur te houden. In Egypte is met veldmaarschalk Sisi opnieuw een autoritair regime aan de macht. Het woord Libië is synoniem met chaos. Alleen Tunesië vormt een positieve uitzondering.Carolien Roelants is dertig jaar redacteur Midden-Oosten bij NRC Handelsblad geweest. Ze schrijft nu onder andere een wekelijkse column voor NRC Handelsblad, NRC Next en nrc.nl over het Midden-Oosten. Ze reist regelmatig naar het gebied. 'Een uitstekende, veelzijdige en diepgaande analyse van de ontwikkelingen in het Midden-Oosten sedert het begin van de zogenoemde Arabische Lente. De langdurige ervaring van de auteur is door het hele werk duidelijk bespeurbaar. Ook voor de ''kenner'' biedt dit werk verrijkende inzichten.' - Dr. Nikolaos van Dam, historicus en voormalig ambassadeur in Irak, Egypte, Turkije, Duitsland, Indonesië en tijdelijk zaakgelastigde in Libië en Libanon.

Wil je het boek lezen?Revolutie of zinsbegoocheling in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Carolien Roelants. Lezen Revolutie of zinsbegoocheling Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN