De Broers Karamazov

De Broers Karamazov - Fjodor Dostojevski | Northernlights300.org

...ient te worden: 1. "Broers" of "gebroeders" Is het een idee om dit lemma te hernoemen? Gisteravond vertelde Arthur Langeveld, die de meest recente vertaling van dit boek maakte en daarvoor de Martinus Nijhoffprijs 2006 ontving, dat Братья Карамазовы niet meer en niet minder betekent dan De broers Karamazov ... De broers Karamazov - Fjodor Michajlovitsj Dostojevski ... ... . 'Dat woord "gebroeders" vind je in Nederland toch eigenlijk alleen bij verhuisbedrijven en ... De broers Karamazov — Toneelgroep Maastricht. Inhoud, humor en hartstocht De Russische schrijver Fjodor Dostojevski had een grote liefde voor de ploeterende mens. In zijn werk kom je grote thema's tegen als goed en kwaad, individu en… De broers Karamazov is een whodunnit en een ideeënroman in één en het is bove ... Toneelgroep Maastricht - De broers Karamazov ... ... De broers Karamazov — Toneelgroep Maastricht. Inhoud, humor en hartstocht De Russische schrijver Fjodor Dostojevski had een grote liefde voor de ploeterende mens. In zijn werk kom je grote thema's tegen als goed en kwaad, individu en… De broers Karamazov is een whodunnit en een ideeënroman in één en het is bovendien dikwijls ontzettend geestig. Bijna 1000 pagina's lang wordt de lezer meegesleept in een zowel religieuze als atheïstische stroom van briljante gedachten en formuleringen. De broers Karamazov bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. De broers Karamazov is een van die romans uit de wereldliteratuur die op geen enkele manier aan slijtage onderhevig is: thematiek en literaire kracht blijven onverminderd groots. Als dan de vertaler ook nog de grootste vertalersprijs ontvangt, de Martinus Nijhoffprijs die in 2007 werd toegekend aan Arthur Langeveld, is er geen enkele reden meer deze klassieker ongelezen te laten. Fjodor Dostojevski De broers Karamazov. Gedrukt boek . In de drie zoons van een grootgrondbezitter krijgen de Russische volksaard en de 19e eeuwse tijdgeest gestalte. Genre Fictie, Psychologische roman Onderwerpen Proza (romans/novellen), Rusland, romans en novellen ; vertaald, 19e eeuw, Broers, Schuldgevoelens, Vertaalde literaire roman, novelle De broers Karamazov Drie jaar werkte Arthur Langeveld aan de nieuwe vertaling van Dostojevski's `Bratja Karamazov', bijna even lang als Dostojevski deed over het schrijven. 3 december 2005 De broers Karamazov book. Read 10,331 reviews from the world's largest community for readers. Vertaald door Arthur LangeveldNa bijna een halve eeuw werd ... De broers Karamazov spant de kroon. Het lukte mij slechts het boek te lezen (na meerdere stukgelopen pogingen) door er als het ware doorheen te springen en me op een aantal plekken naar binnen te laten zuigen. Schrijver/bewerker Erik-Ward Geerlings moet ook zoiets hebben meegemaakt....

INFORMATIE

AUTEUR
Fjodor Dostojevski
DIMENSIE
8,16 MB
BESTANDSNAAM
De Broers Karamazov.pdf

OMSCHRIJVING

Zijn schitterende vertaling van dit meesterwerk leidde in 2007 tot de toekenning van de Martinus Nijhoffprijs voor Arthur Langeveld. De broers Karamazov is een whodunnit en een ideeënroman in één en het is bovendien dikwijls ontzettend geestig. Bijna 1000 pagina's lang wordt de lezer meegesleept in een zowel religieuze als atheïstische stroom van briljante gedachten en formuleringen.

Wil je het boek lezen?De Broers Karamazov in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fjodor Dostojevski. Lezen De Broers Karamazov Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN