Hypochonders

Hypochonders - Paloma Bourgonje | Northernlights300.org

...ig. Ook nog de volgende dag. Je gaat je nu toch echt zorgen maken ... hypochonders betekenis en definitie ... . Je struint het internet af. Wat is er toch aan de hand in je hoofd? Hypochonders, geen populaire patiënten PETRA VISSERS | MOLIÈRE'S 'DE INGEBEELDE ZIEKTE' DOOR GEZELSCHAP DE UTRECHTSE SPELEN. 20 januari 2012, 0:00 "Een mens lijdt het meest door het lijden dat ... Hypochonders van Paloma Bourgonje is een erg inspirerend boek. Het geeft je meer begrip over hypochondrie en laat je daarnaast kennis maken met mensen die op een bijzonder positieve manier in het leven staan. Ook zet het aan tot nadenken over hoe je eigenlijk zelf in het ... Hypochondrie - Wikipedia ... . Ook zet het aan tot nadenken over hoe je eigenlijk zelf in het leven staat en wat je van de verhalen uit het boek kan leren. Een aanrader! Medische wetenschappers hebben slecht nieuws voor hypochonders. Na intensief onderzoek blijkt namelijk dat mensen met deze ziekelijke aandoening het coronavirus meerdere keren kunnen krijgen. Een hard gelag voor diegenen die toch al vol angst en beven alles volgen rondom het virus. Hypochonders beseffen al vroeg dat het lichaam feilbaar is, dat je niets controleert van die wanstaltige warboel daarbinnen, met die verwarrende massa organen die te groot zijn voor de beperkte ... Ik snap ze wel, de hypochonders met corona-angst. Column Hij zat weggedoken in een hoekje van de metro. Fraaie blonde krullen, gezicht prec...

INFORMATIE

AUTEUR
Paloma Bourgonje
DIMENSIE
11,9 MB
BESTANDSNAAM
Hypochonders.pdf

OMSCHRIJVING

Helemaal gezond zijn en toch continu leven met de angst om een ziekte te hebben — hoe komt het toch dat meer dan een half miljoen Nederlanders en Vlamingen zo bang zijn om ziek te worden dat ze hun leven er grotendeels door laten bepalen? In Hypochonders laat Paloma Bourgonje hypochonders, artsen en filosofen aan het woord over de wonderlijke verhouding tussen lichaam en geest. Ook spreekt ze met mensen die helemaal niet bang zijn voor ziektes en de dood. ‘Ik wilde weten wat gezondheid voor mensen inhoudt,’ vertelt ze. ‘Ik was benieuwd hoe het is als je voortdurend bezorgd bent dat de basis van je bestaan, het lichaam, je in de steek laat. En ik zocht naar de oorzaken van hypochondrie.’Hypochonders is een herkenbaar boek over een van de meest fascinerende en tegelijkertijd minst begrepen aandoeningen van onze tijd.

Wil je het boek lezen?Hypochonders in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paloma Bourgonje. Lezen Hypochonders Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN