AnkhHermes Klassiekers - Inleiding tot het zen-boeddhisme

AnkhHermes Klassiekers - Inleiding tot het zen-boeddhisme - D.T. Suzuki | Northernlights300.org

... uitgegeven bij Ankhhermes, Uitgeverij.. ... Inleiding tot het zen-boeddhisme van Daisetz Teitaro ... ... .. AnkhHermes Klassiekers - Inleiding tot het zen-boeddhisme €18.5. Hara Chakra. Het wijze hart (def) €39.99. AnkhHermes Klassiekers - De meesters van het verre Oosten €29.99. De klassieker-serie van Uitgeverij AnkhHermes verzamelt wijsheid van over de hele wereld: of het de gedichten van Rumi zijn, Het Egyptische dodenboek, een inleiding tot zen of de overpeinzingen van Marcus Aurelius. Met zorg opnieuw uitgegeven in een moo ... bol.com | Inleiding tot het Zen-Boeddhisme, D.T. Suzuki ... ... . Met zorg opnieuw uitgegeven in een mooie, duurzame vorm om nog vele generaties tot inspiratie te zijn. Zen onderscheidt zich van iedere andere vorm van boeddhisme, zelfs van elke andere vorm van religie. Dat is een van de redenen waardoor mensen gefascineerd raken door zen. Zen legt sterk de nadruk op aandachtig zijn en is vooral een persoonlijke ervaring. Zen of chán is een vorm van boeddhisme die sterk de nadruk legt op dhyana oftewel concentratie-meditatie.Hiermee zou inzicht verkregen worden in de eigen ware aard om zo de weg te openen naar een bevrijde manier van leven.Chán is een van de grotere Chinese scholen in het mahayana-boeddhisme.In Japan en het westen is de school bekend onder de naam zen (Japans 禅). Bestel Inleiding tot het zen-boeddhisme van Daisetz T. Suzuki. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Zen onderscheidt zich van iedere andere vorm van boeddhisme, zelfs van elke andere vorm van religie. Zen is vri...

INFORMATIE

AUTEUR
D.T. Suzuki
DIMENSIE
8,17 MB
BESTANDSNAAM
AnkhHermes Klassiekers - Inleiding tot het zen-boeddhisme.pdf

OMSCHRIJVING

Wijsheid van over de hele wereld: D.T. Suzuki licht in Inleiding tot het zenboeddhisme??????? de oorsprong, grondbeginselen en inhoud van zen toe.Zen onderscheidt zich van iedere andere vorm van boeddhisme, zelfs van elke andere vorm van religie. Zen is vrij van religieuze dogma's en lasten. Dat is een van de redenen waardoor mensen gefascineerd raken door zen, zo laat D.T. Suzuki zien in Inleiding tot het zenboeddhisme.Zen legt sterk de nadruk op aandachtig zijn en is vooral een persoonlijke ervaring. Geen grote hoeveelheden intellectuele kennis, geen langdurige contemplatie zullen je ooit tot een 'zenmeester' maken. Het leven zelf moet in zijn beweging worden gevat en begrepen. Het leven zelf moet in zijn beweging worden gevat en begrepen. Hiermee krijg je inzicht en open je de weg naar verlichting.

Wil je het boek lezen?AnkhHermes Klassiekers - Inleiding tot het zen-boeddhisme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur D.T. Suzuki. Lezen AnkhHermes Klassiekers - Inleiding tot het zen-boeddhisme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN