Madonna met bontjas

Madonna met bontjas - Sabahattin Ali | Northernlights300.org

...nna met bontjas, geschreven door Sabahattin Ali (1907 - 1948) en voor het eerst uitgegeven in 1943, beschrijft een subtiele liefdesgeschiedenis in raamvertelling met een filosofisch tintje ... Boekwinkeltjes.nl - Ali, Sabahattin - Madonna met bontjas ... . Een ontwapenende ik-figuur opent het verhaal: "Van alle mensen die ik tot nu toe in mijn leven ben tegengekomen, heeft hij de meeste indruk op mij gemaakt." Madonna met bontjas van Ali Sabahattin (boek, paperback, ISBN 9789461644565). Als de jonge Raif in de bruisende jaren twintig door zijn vader vanuit Istanboel naar Berlijn wordt gestuurd, is hij... Madonna met bontjas book. Read 2,463 reviews from the world's larg ... Madonna met bontjas , Ali Sabahattin | ISBN: 9789461644565 ... . Als de jonge Raif in de bruisende jaren twintig door zijn vader vanuit Istanboel naar Berlijn wordt gestuurd, is hij... Madonna met bontjas book. Read 2,463 reviews from the world's largest community for readers. Als de jonge Raif in de bruisende jaren twintig door zijn va... Dé herontdekte Turkse roman over de liefdeDe jonge Raif ontdekt tijdens een van zijn omzwervingen door Berlijn op een tentoonstelling van moderne kunst een bijzonder portret: de Madonna met bontjas. Hij is volledig in de ban van het zelfportret en komt dagelijks terug om het te bekijken. Als de maakster hem op een dag nieuwsgierig aanspreekt, vlucht hij in paniek weg. MADONNA MET BONTJAS verscheen onopgemerkt in 1943, maar is de laatste jaren in Turkije uitgegroeid tot een bestseller en werd inmiddels in verschillende Europese landen vertaald. Dit is de eerste vertaling in het Nederlands, verzorgd door schrijver Erdal Balci. MADONNA MET BONTJAS verscheen onopgemerkt in 1943, maar is de laatste jaren in Turkije uitgegroeid tot een bestseller en werd inmiddels in verschillende Europese landen vertaald. Dit is de eerste vertaling in het Nederlands, verzorgd door schrijver Erdal Balci.Sabahattin Ali (1907-1948) is een van de grote klassieke vertellers uit de Turkse literatuur. Madonna in bontjas | ISBN 9789461644565 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Eindelijk kan hij in contact komen met de wereld waarover hij als kind al las en fantaseerde.Hij leert Duits, leest Madonna met bontjas, Sabahattin Ali - Paperback - 9789461644565 | AKO boeken JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Klein Verslag De populariteit van Madonna met de bontjas laat Turks verlangen naar vrijheid zien Beeld Wim Boevin000. Tijdens een avondeten met oud-collega's, journalisten, kwam het gesprek op ... Dé herontdekte Turkse roman over de liefdeDe jonge Raif ontdekt tijdens een van zijn omzwervingen door Berlijn op een tentoonstelling van moderne kunst een bijzonder portret: de Madonna met bontjas. Hij is volledig in de ban v...

INFORMATIE

AUTEUR
Sabahattin Ali
DIMENSIE
10,48 MB
BESTANDSNAAM
Madonna met bontjas.pdf

OMSCHRIJVING

Als de jonge Raif in de bruisende jaren twintig door zijn vader vanuit Istanboel naar Berlijn wordt gestuurd, is hij uitzinnig van vreugde. Eindelijk kan hij in contact komen met de wereld waarover hij als kind al las en fantaseerde.Hij leert Duits, leest boeken en zwerft door de stad. Op een van zijn tochten komt hij op een tentoonstelling van eigentijdse kunst een portret van een Madonna met bontjas tegen. Raif staat als aan de grond genageld, zo'n bijzondere gelaatsuitdrukking heeft hij nog nooit gezien. Hij is op slag verliefd en als hij zich realiseert dat het een zelfportret is, gaat hij op zoek naar de maakster ervan. In een nachtclub vindt hij haar en dat is het begin van een gevoelvolle en subtiele liefdegeschiedenis, van een meeslepend verhaal over afstand en intimiteit, verbeelding en werkelijkheid, dat pas tien jaar later in Ankara eindigt. MADONNA MET BONTJAS verscheen onopgemerkt in 1943, maar is de laatste jaren in Turkije uitgegroeid tot een bestseller en werd inmiddels in verschillende Europese landen vertaald. Dit is de eerste vertaling in het Nederlands, verzorgd door schrijver Erdal Balci.Sabahattin Ali (1907-1948) is een van de grote klassieke vertellers uit de Turkse literatuur. Naast korte verhalen schreef hij drie romans, waarvan MADONNA MET BONTJAS de bekendste is. Hij heeft verscheidene keren gevangengezeten nadat hij een satirisch gedicht over Atatürk en andere kritische teksten had geschreven. In 1948 vluchtte hij weg uit Turkije, maar werd aan de Bulgaarse grens vermoord.

Wil je het boek lezen?Madonna met bontjas in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sabahattin Ali. Lezen Madonna met bontjas Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN