Het Zwarte Piet smoelenboek

Het Zwarte Piet smoelenboek - none | Northernlights300.org

... het hele Nederlandse volk ervan be-schuldigen racistisch te zijn ... Libris | Het Zwarte Piet smoelenboek, Inge Schuiten ... . Volgens hen verwijst Zwarte Piet naar het slavernijverleden. Hij zou in 1850 verzonnen zijn door Jan Schenkman. Maar dat is niet waar. Onderzoek toont aan dat Zwarte Piet al duizenden jaren bestaat. Het Zwarte Piet smoelenboek direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Het Zwarte Piet Smoelenboek Het boek Het Zwarte Piet Smoelenboek is 2 maal gevonden, 1 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Het Zwarte Piet Smoelenboek" is nieuw te koop vanaf € 18,65 ... Het Zwarte Piet smoelenboek | Boeken.com ... . "Het Zwarte Piet Smoelenboek" is nieuw te koop vanaf € 18,65 bij Bol.com. "Het Zwarte Piet Smoelenboek" is tweedehands te koop vanaf bij antiqbook.com. Zwarte Piet is de laatste jaren de beroemdste figuur van Nederland. Met dank aan de Piethaters die hem en het hele Nederlandse volk ervan be-schuldigen racistisch te zijn. Volgens hen verwijst Zwarte Piet naar het slavernijverleden. Hij zou in 1850 verzonnen zijn door Jan Schenkman. Maar dat is niet waar. Onderzoek toont aan dat Zwarte Piet al duiz Zwarte Piet is de laatste jaren de beroemdste figuur van Nederland. Met dank aan de Piethaters die hem en het hele Nederlandse volk ervan be-schuldigen racistisch te zijn. Volgens hen verwijst Zwarte Piet naar het slavernijverleden. Hij zou in 1850 verzonnen zijn door Jan Schenkman. Maar dat is niet waar. Onderzoek toont aan dat Zwarte Piet al duizenden jaren bestaat. Er ...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
4,93 MB
BESTANDSNAAM
Het Zwarte Piet smoelenboek.pdf

OMSCHRIJVING

Zwarte Piet is de laatste jaren de beroemdste figuur van Nederland. Met dank aan de Piethaters die hem en het hele Nederlandse volk ervan be-schuldigen racistisch te zijn. Volgens hen verwijst Zwarte Piet naar het slavernijverleden. Hij zou in 1850 verzonnen zijn door Jan Schenkman. Maar dat is niet waar. Onderzoek toont aan dat Zwarte Piet al duizenden jaren bestaat. Er zijn in Europa veel meer van dergelijke figuren; de familie van Zwarte Piet. Schenkman heeft dus niets verzonnen, maar alleen maar opgeschreven wat al aanwezig was. Ook voor Schenkmans boek uitkwam, had Sinterklaas al helpers die zwart waren. In de middeleeuwen (voor de slavernijtijd) schminkte men het gezicht al zwart tijdens de Sinterklaasviering. Het zwart van Zwarte Piet verwijst dan ook niet naar slavernij, maar naar de duivel want eeuwenoude, 'heidense' feesten zijn door de rooms-katholieke kerk 'omgebogen' naar een christelijke versie. Schenkman was lid van de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen waar ook de gekleurde Hendrik Charles Focke lid van was. Niet iets wat een racist zou doen. Dat was Schenkman dan ook niet; hij was juist tegen de slavernij. Hij heeft dan ook geen slaaf in zijn boek staan, maar een knecht, de standaarduitdrukking in die tijd voor werknemer.Het zou verstandig zijn als de tegenstanders van Zwarte Piet zich eens gingen verdiepen in de geschiedenis van Zwarte Piet. Je kunt namelijk pas ergens over oordelen als je de feiten kent. Zonder dat zijn vooroordelen het enige dat je hebt. Er is natuurlijk niets mis met zwart, kroeshaar, rode lippen en oorringen. Het gaat dan ook niet om het uiterlijk van Zwarte Piet maar om zijn gedrag. Een domme Zwarte Piet die gebrekkig Nederlands praat, hebben we allang niet meer, maar toch zijn er nog mensen die twijfelen aan de stereotypering. We moeten dan ook niet af van Zwarte Piet, we moeten af van die negatieve stereotypering. Want als Zwarte Piet slim is en allerhande positieve eigenschappen heeft, hoeft zijn uiterlijk niet te wijzigen. En als iedereen de geschiedenis begrijpt en de feiten kent, dan kunnen ook de vooroordelen de wereld uit.In dit boek vertellen fans van Zwarte Piet welke herinneringen ze aan Zwarte Piet hebben, waarom ze Zwarte Piet leuk vinden en waarom ze Zwarte Piet willen behouden voor het nageslacht. Want Zwarte Piet is geweldig!

Wil je het boek lezen?Het Zwarte Piet smoelenboek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Het Zwarte Piet smoelenboek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN