Een filosofie van de fotografie

Een filosofie van de fotografie - V. Flusser | Northernlights300.org

... filosofie van de fotografie. Referentie: 9789086840113 ... Filosofie | SIGMA Benelux ... . Status: Verkrijgbaar. Flusser acht de uitvinding van de fotografie minstens zo belangrijk als de uitvinding van het schrift. Hij laat zien dat de uitvinding van de fotografie het door apparaten gemaakte technische beeld een sleutelmoment in de menselijke cultuur is. Een filosofie van de fotografie aantal. In winkelmand. Dit essay van Vilém Flusser gaat verder dan de fotografie-essays van Sontag, Benjamin en Barthes. Flussers analyse van de fotografie is een aanzet tot ... Filosofie en Fotografie - Filosofie.nl ... . Flussers analyse van de fotografie is een aanzet tot een nieuwe cultuurkritiek. 'Een filosofie van de fotografie' door V. Flusser - Onze prijs: €18,50 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis Een filosofie van de fotografie Vilém Flusser Een filosofie van de fotografie is een onmisbaar boek voor iedereen die zich met communicatie en media bezighoudt, en fotografie in het bijzonder. Dit essay van Vilém Flusser (zijn meest vertaalde werk - in achttien talen, maar nog niet eerder in het Nederlands) gaat verder dan de fotografie-essays van Sontag, Benjamin en Barthes. Een filosofie van de fotografie 1e druk is een boek van V. Flusser uitgegeven bij IJzer. ISBN 9789086840113 Dit essay van Vilém Flusser (zijn meest vertaalde werk - in achttien talen, maar nog niet eerder in het Nederlands) gaat verder dan de fotografie-essays van Sontag, Benjamin en Barthes. De overvloed aan beeld en reusachtige toename van het aantal beeldmakers (hetzij mensen met camera's of autonoom opererende camera's) vraagt om een nieuwe filosofie van de fotografie, stelt ... Een filosofie van de fotografie | ISBN 9789086840113 direct en eenvoudig te bestellen bij ...

INFORMATIE

AUTEUR
V. Flusser
DIMENSIE
8,31 MB
BESTANDSNAAM
Een filosofie van de fotografie.pdf

OMSCHRIJVING

Een filosofie van de fotografie 1e druk is een boek van V. Flusser uitgegeven bij IJzer. ISBN 9789086840113 Dit essay van Vilém Flusser (zijn meest vertaalde werk – in achttien talen, maar nog niet eerder in het Nederlands) gaat verder dan de fotografie-essays van Sontag, Benjamin en Barthes. Flussers analyse van de fotografie is een aanzet tot een nieuwe cultuurkritiek. Via het combineren van concepten uit onder meer de thermodynamica, de psychologie en de communicatieleer worden begrippen als apparaat, gewoonte, informatie, spel enz. geherdefinieerd.Flusser hanteert in dit boek een heel eigen begrippenapparaat om een aantal voor de hand liggende vragen (wat is een beeld, wat is een foto, wat is een fototoestel?) inzichtelijk te maken. Hier is een bijzondere fototheoreticus aan het woord: iemand die het nu eens niet heeft over foto's als documenten, die foto's niet bespreekt in termen van representatie of 'realisme', laat staan 'kunst', maar in termen van computatie, calculatie en projectie: een foto is een beeld van concepten. Flusser acht de uitvinding van de fotografie minstens zo belangrijk als de uitvinding van het schrift. Hij laat zien dat de uitvinding van de fotografie – het door apparaten gemaakte 'technische beeld' – een sleutelmoment in de menselijke cultuur is.Vilém Flusser (Praag 1920-1991) vluchtte in 1938 voor de Nazi's en kwam via Londen in Sao Paolo terecht. In 1963 werd hij professor in de communicatiefilosofie en publiceerde een aantal boeken in het Portugees. Begin jaren zeventig keerde hij terug naar Europa. Flusser opereerde op verschillende terreinen: design, architectuur, mediakunst, computergraphics.Een filosofie van de fotografie is een onmisbaar boek voor iedereen die zich met communicatie en media bezighoudt, en fotografie in het bijzonder.

Wil je het boek lezen?Een filosofie van de fotografie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur V. Flusser. Lezen Een filosofie van de fotografie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN