Het Vadersboek van de Sinai

Het Vadersboek van de Sinai - Dimitrios G. Tsames | Northernlights300.org

...ie op het einde van het boek samen komen ... Eindelijk een vaderboek, en wat voor één - De Standaard ... . Roman Na de stroom van moederboeken in de Nederlandstalige literatuur is er nu een vaderboek. En wat voor één. Koen Sels, die lang de teksten verzorgde bij... De grote letters, de zorgvuldig geschreven teksten met een twist en de wisselwerking tussen de tekst en de illustraties in retro-stijl geven elke volwassene stof om over na te denken. De briljante, grappige tekst is in het Nederlands vertaald door meestervertaler, auteur en dichter Erik Bindervoet. Het duidelijkste voorbeeld daarvan vor ... bol.com | Het Vadersboek van de Sinai, Dimitrios G. Tsames ... ... . Het duidelijkste voorbeeld daarvan vormen wellicht de bewoners van het eiland Pitcairn in de Stille Oceaan, het verst van de bewoonde wereld verwijderde oord op deze planeet. P OST NAAR Pitcairn is gemiddeld drie maanden onderweg en van de enige telefoon - een satellietverbinding - op het eiland kan alleen gebruik gemaakt worden na een schriftelijke afspraak. Het Gentse model. De Gentse organisatie voor gezinsondersteuning De Sloep waagde de sprong en kwam na lang zoeken en experimenteren tot de conclusie dat ze het huis niet zelf hoefde te bouwen, maar dat ze gewoon het bouwmateriaal moest aanleveren. Ze ontvouwde een vaderwerking gestoeld op de noden en wensen van de vaders zelf. Boeken voor aanstaande vaders. Als aanstaande vader komt er veel op je af. Wij vroegen aan volgers van onze Facebook-pagina Baby & Kind en aan de leden van de community of er boeken zijn die mannen op deze nieuwe rol kunnen voorbereiden. Mijn vader, 90, leest al een leven lang. Hij las als jongen in een hoekje van de benauwde woonkamer in Den Helder, in de Ambonstraat. Toen ik hem laatst opzocht, in het nieuwe 'echtparenappartement' in Hilversum waar mijn ouders sinds kort wonen, zat hij aan zijn bureau en bestudeerde een boek met middeleeuwse miniaturen....

INFORMATIE

AUTEUR
Dimitrios G. Tsames
DIMENSIE
11,81 MB
BESTANDSNAAM
Het Vadersboek van de Sinai.pdf

OMSCHRIJVING

Bloemlezingen met spreuken, verhalen, anecdotes, wonderen en details uit het leven van de asketen begonnen in Egypte al in de vierde eeuw te verschijnen. Binnen korte tijd kenden zij een grote verspreiding en zij werden, met de Heilige Schrift, de bij het volk meest geliefde literatuur, want het waren ook de meest toegankelijke en praktische verklarende commentaren op het woord van God. Inderdaad verklaarden de daden en de woorden van de woestijnvaders (van de oudvaders of abba’s, zoals ze meestal genoemd worden) de christelijke boodschap op een eenvoudige en levendige wijze, die de essentie is van de diepe ervaring van de vaders door hun mede-gekruisigd zijn en hun mede-opstanding met Christus. Zij tonen hoe het woord van God tot uitdrukking kan worden gebracht en kan worden geleefd te midden van de problemen en kleinigheden van het dagelijkse leven. Zo wordt de verschijning van het eeuwig Koninkrijk van Christus niet op een abstracte of theoretische wijze geopenbaard, maar op een concrete plaats en tijd. Op die manier wordt de waarheid van Christus actueel, levendig en begrijpelijk.

Wil je het boek lezen?Het Vadersboek van de Sinai in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dimitrios G. Tsames. Lezen Het Vadersboek van de Sinai Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN