De ambachtsman

De ambachtsman - Richard Sennett | Northernlights300.org

... de erkenning. De procedure laat u ook toe om het ambachtenregister te raadplegen ... De ambachtsman [e-Book] - Richard Sennett - (ISBN ... ... . De ambachtsman | ISBN 9789029091282 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Meld je dan aan voor een van de opleidingen van de Ambachtsacademie Contact Wij zijn op werkdagen bereikbaar via 079 737 0015, [email protected] en whatsapp (06 18 44 55 57) De Ambachtsman kan u aanspreken voor alle vormen van restauraties: restauratie schrijnwerk, natuursteenrestauratie, meubelrestauratie of molenrestauraties. Indien nodig werken wij met gerenommeerde partners samen voor smeedwerk, laswer ... De Ambachtsman, de mens als maker | Sioo ... . Indien nodig werken wij met gerenommeerde partners samen voor smeedwerk, laswerk of glaswerk. ambachtsman - zelfstandig naamwoord uitspraak: am-bachts-man 1. iemand die een vak uitoefent waarbij hij zijn handen moet gebruiken ♢ deze ambachtsman is opgeleid tot timmerman Zelfstandig naamwoord: am-bachts-man de ambachtsman de ambachtslieden Synoniemen handwerker Bestel De ambachtsman van Richard Sennett. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd De ambachtsman | ISBN 9789402306842 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. In dit blog worden aan de hand van het boek 'De Ambachtsman, de mens als maker' 5 factoren besproken die mede onze leeromgevingen vormgeven. Aanleiding voor 'De ambachtsman' was een gesprek uit 1962 tussen Richard Sennett en zijn docente Hannah Arendt, filosoof en auteur van 'The Human Condition'. Zij betoogde namelijk naar aanleiding van Los Alamos en de Cubacrisis dat mensen die dingen maken, gewoonlijk niet weten wat ze aan het doen zijn en dat de politiek daarom een leidende rol dient te hebben. Sennett reist in De ambachtsman door tijd en ruimte: van de klassieke Romeinse stenenmakers naar de goudsmeden van de Renaissance, de drukpersen van de Verlichting in Parijs en de Industriële Revolutie in Londen, naar de moderne wereld. De ambachtsman is een briljante cultuurgeschiedenis over onze verhouding tot ons werk. Vergelijken - De ambachtsman, de mens als maker (Richard Sennett) (2016) ISBN: 9789029091282 - Richard Sennett De ambachtsman Briljante cultuurgeschiedenis over onze verhouding tot ons werk oorspr. titel The Crafstman vertaling Willem van Paassen nur… Sennett reist in De ambachtsman door tijd en ruimte: van de klassieke Romeinse stenenmakers naar de goudsmeden van de Renaissance, de drukpersen van de Verlichting in Parijs en de Industriële Revolutie in Londen, naar de moderne wereld. De ambachtsman is een briljante cultuurgeschiedenis over onze verhouding tot ons werk....

INFORMATIE

AUTEUR
Richard Sennett
DIMENSIE
12,97 MB
BESTANDSNAAM
De ambachtsman.pdf

OMSCHRIJVING

Richard SennettDe ambachtsmanBriljante cultuurgeschiedenis over onze verhouding tot ons werkoorspr. titel The Crafstman vertaling Willem van Paassen nur 757 Paperback, 14 x 21,5 cm ca. 336 blz. ca. € 22,50 September 2008----------------Volgens arbeidssocioloog Richard Sennett is ambachtelijkheid meer dan louter vakmanschap. Ambachtelijkheid staat voor een blijvende, basalemenselijke neiging: het verlangen om werk goed te doen omwille van het werk zelf, waardoor we vaardigheden ontwikkelen en gericht zijn op hetwerk in plaats van op onszelf. In dit tot nadenken stemmende boek onderzoekt een van de grootste sociologen van deze tijd het werk van deambachtsman in heden en verleden, vergelijkt hij de diepe verbanden tussen materieel bewustzijn en ethische waarden, en ondergraaft hij algemeenaanvaarde ideeën over wat bijdraagt aan goede arbeid.Sennett reist in De ambachtsman door tijd en ruimte: van de klassieke Romeinse stenenmakers naar de goudsmeden van de Renaissance, de drukpersenvan de Verlichting in Parijs en de Industriële Revolutie in Londen, naar de moderne wereld. De ambachtsman is een briljante cultuurgeschiedenisover onze verhouding tot ons werk.'Richard Sennett is een ongewone schrijver. Zijn boeken zijn altijd een combinatie van brede historische en literaire kennis en de nieuwsgierigheidvan de verslaggever die een winkel of fabriek binnenloopt, een gesprek begint en opschrijft wat hij hoort.' The New York Times'Diepgravend en uitdagend. Ik ben vol bewondering voor de subtiliteit en originaliteit van het werk van Richard Sennett.' New Statesman'Een briljant denker.' ObserverRichard Sennett is een van de belangrijkste sociologen van het moment. Hij doceert aan de London School of Economicsen de New York University. Hij publiceerde onder andere The Corosian of Character en Respect in a World of Inequality.In 2007 verscheen bij J.M. Meulenhoff zijn boek De cultuur van het nieuwe kapitalisme.

Wil je het boek lezen?De ambachtsman in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Richard Sennett. Lezen De ambachtsman Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN