Biografie Jan Verkaart

Biografie Jan Verkaart - Danny Verbaan | Northernlights300.org

...ver ... De biografie opent met een fraaie proloog, waarin de periode rond de geboorte van Jan Janssen, in de eerste oorlogsdagen van mei 1940, nauwkeurig wordt beschreven ... Jan Wolkers - Wikipedia ... . Jan blijkt er één van een tweeling. Als broer Aad al is geboren zegt de dorpsdokter verbaasd: "Ik geloof dat er nog één komt." Een biografie schrijven wordt hopelijk eenvoudiger met behulp van de onderstaande 7 tips. Wie schrijft een biografie? U heeft een spannend of turbulent leven gehad en wilt dit graag delen met de rest van de wereld. Een biografie schrijven is niet alleen een middel om uw levensverhaal vast te leggen, maar kan ook helpen bij een verwerkingsproces. Jan Terlouw was van 1992 tot 1996 C ... Biografie Jan Verkaart | Dinternet.nl ... . Een biografie schrijven is niet alleen een middel om uw levensverhaal vast te leggen, maar kan ook helpen bij een verwerkingsproces. Jan Terlouw was van 1992 tot 1996 Commissaris van de Koningin in Gelderland. In 1996 en 1997 trok Jan Terlouw met een verhalenprogramma langs (kleine) theaters. Zijn dochter Pauline speelde hierbij viool. De boeken van Jan Terlouw zijn spannend, maar hebben ook altijd een 'boodschap'. Zo is het genoeg uit 2008 is het verslag van het laatste jaar van Jan Wolkers. 19 oktober 2017, op de tiende sterfdag van Jan Wolkers, verschijnt het langverwachte Het litteken van de dood, de indrukwekkende biografie van Onno Blom over de beeldhouwer-schilder-schrijver, over het rebelse leven van een van de meest geliefde kunstenaars van ... De biografie van Wesley Sneijder die zaterdag is gepresenteerd wordt inmiddels massaal online gedeeld, dit tot groot ongenoegen van uitgeverij Inside....

INFORMATIE

AUTEUR
Danny Verbaan
DIMENSIE
9,84 MB
BESTANDSNAAM
Biografie Jan Verkaart.pdf

OMSCHRIJVING

Biografie Jan Verkaart 1e druk is een boek van Danny Verbaan uitgegeven bij Hega Offset B.V.. ISBN 9789491168444 Op de vijfde verjaardag van Jan Verkaart brak de Tweede Wereldoorlog uit. Jan groeide op in een straatarm gezin dat vanuit Den Haag naar Linz in Oostenrijk verhuisde. Hij maakte er de verschrikkingen van de oorlog mee en zag de gevangenen van het nabijgelegen concentratiekamp Mauthausen. Tegelijkertijd speelde hij, nog zorgeloos, in de door vele geallieerde bombardementen verwoeste stad aan de Donau.Eenmaal teruggekeerd, bouwde Jan Verkaart een florerend installatiebedrijf op met duizenden klanten in Den Haag en omstreken. En toen, zomaar ineens, zette hij er een streep onder. Hij begon in Kenia scholen, medische posten en opvanghuizen voor weesmeisjes te bouwenn te organiseren.Hij bleek geen ontwikkelingswerker volgens het boekje. Hij deed het op zijn eigen, nuchtere manier en liet zich nooit uit het veld slaan, ook al kreeg hij in Kenia volop te maken met bedrog, corruptie en bedreigingen.Lazer op,dacht hij dan. Jan Verkaart ging dwars door muren als hij vond dat het moest. Hier maakte hij vrienden mee, maar ook joeg hij mensen tegen zich in het harnaszij vinden hem eigenwijs. Maar wat hij samen met zijn in 2011 overleden echtgenote Ans bereikte, betekende wel het verschil voor 150.000 Keniaanse kinderen.Dit boek vertelt het verhaal van het bijzondere leven van Jan Verkaart. Geschreven omdat veel mensen tegen hem zeiden:Jan, over jouw leven kun je wel een boek schrijven!Zij hebben gelijk. Het is een vanzelfsprekend en tegelijkertijd ongelooflijk verhaal, over een gewone jongen die een buitengewone weg insloeg.Over de auteur: Auteur Danny Verbaan (1962) werkte vierentwintig jaar als journalist bij de Haagsche Courant en AD Haagsche Courant voordat hij een eigen tekstbureau begon. Hij heeft inmiddels negen boeken op zijn naam staan waarin de historie en de belevenissen van mensen centraal staan.

Wil je het boek lezen?Biografie Jan Verkaart in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Danny Verbaan. Lezen Biografie Jan Verkaart Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN