De Wijkse toren

De Wijkse toren - Nvt. | Northernlights300.org

... gangen. Get this from a library! De Wijkse toren : geschiedenis van de toren van de Grote Kerk in Wijk bij Duurstede (1486-2008) ... De Wijkse toren tweedehands kopen - €10 | Books in Belgium ... . [P C van der Eerden; M A van der Eerden-Vonk;] De kerkhaan, gemaakt van gietijzer en bladgoud, is een behoorlijk gevaarte en weegt zwaar. Vooral het frame waarmee de haan op de toren vast zat was door roest in slechte staat. Glimmende haan wacht op beter weer voor terugkeer op toren Wijkse kerk. De haan die in augustus van de toren van de rooms-katholieke kerk werd gehaald, wacht bij smederij Rombout in Buurmalsen op ... ... De Wijkse toren van | Boek en recensies | Hebban.nl ... . De haan die in augustus van de toren van de rooms-katholieke kerk werd gehaald, wacht bij smederij Rombout in Buurmalsen op ... Bestel De Wijkse toren Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies EERDEN, P.C. VAN DER & M.A. VAN DER EERDEN-VONK - NU TE KOOP - 2008 - De laatgotische toren van de Grote Kerk in Wijk bij Duurstede domineert al eeuwenlang het silhouet van het kleine stadje aan de Rijn en Lek.… | Veilig & direct bestellen via Books in Belgium, de slimme keuze van meer dan 1200 boekverkopers! Roestige haan heelhuids van Wijkse kerktoren gehaald. Video De haan die 81 jaar fier op de toren van de rooms-katholieke kerk in Wijk bij Duurstede heeft gestaan, is terug op aarde. Het ding werd ... De opmerkelijkste krant van Nederland - Gevaarlijke haan van Wijkse toren getakeld WaarMaarRaar.nl gebruikt cookies om WMR en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. De Wijkse toren is evenmin zeer nauw met een andere toren te verbinden, dus ook niet met de Domtoren. Het valt niet volledig uit te sluiten, dat één of enkele naaste verwante torens alsnog zullen worden opgespoord, maar waarschijnlijker is, dat in de Wijkse toren elementen van zeer diverse herkomst zijn samengebracht. De Gelderse Toren 1e druk is een boek van M. Andela uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057302756 Wie op de oude weg van Dieren naar Zutphen vlak na het dorpje Spankeren een onopvallende afslag rechts neemt, komt op een door eiken geflankeerde all e. Wijk en Aalburg (dialect: Wijk en Aolburg) is een dorp in de gemeente Altena in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.Het is gelegen aan het Heusdensch Kanaal en de Afgedamde Maas, in het Land van Heusden.Het dorp heeft 6.380 inwoners (1 januari 2019). Tot 1973 was Wijk en Aalburg een zelfstandige gemeente. Sindsdien was Wijk en Aalburg samengevoegd met de voormalige gemeenten Eethen en Veen ......

INFORMATIE

AUTEUR
Nvt.
DIMENSIE
12,95 MB
BESTANDSNAAM
De Wijkse toren.pdf

OMSCHRIJVING

De Wijkse toren 1e druk is een boek van Nvt. uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087040550 De laatgotische toren van de Grote Kerk in Wijk bij Duurstede domineert al eeuwenlang het silhouet van het kleine stadje aan de Rijn en Lek. Hoewel de toren een goede bekende is in de Nederlandse architectuurgeschiedenis, was de kolos nooit grondig onderzocht. Een restauratie maakte het mogelijk zo n onderzoek eindelijk eens te verrichten. De talrijke nieuwe gegevens en inzichten die dit heeft opgeleverd, zijn allemaal verwerkt in De Wijkse toren, dat de eerste volledige beschrijving en analyse van het bouwwerk bevat. In het boek worden de volgende onderwerpen behandeld: de historische en kunsthistorische context (P.C. van der Eerden), de bouwgeschiedenis (G. Berends), de reparatie- en restauratiegeschiedenis (M.A. van der Eerden-Vonk), het beeldhouwwerk (E. den Hartog) en de klokken en het uurwerk (F.L.Gaasbeek en H. Veldman). Het boek is overvloedig ge llustreerd, ondermeer met vele tientallen recent vervaardigde foto s.

Wil je het boek lezen?De Wijkse toren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nvt.. Lezen De Wijkse toren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN