Nooit heb ik hen weergezien

Nooit heb ik hen weergezien - Yervant Alexanian | Northernlights300.org

...Een overlevende Armeense soldaat in het Ottomaans-Turkse leger tijdens de Armeense genocide ... Nooit heb ik hen weergezien | Aldo Manuzio ... . Yervant Alexanian. Productomschrijving. De Armeniër, Yervant Alexanian, kwam in dienst van het Osmaanse leger op 10 juni 1915, een paar weken voor zijn familie werd gedeporteerd en vermoord. Nooit heb ik hen weergezien Pieter de Boer Boekbesprekingen , Column , Jaargang 09 - 2019 Tijdens de geschiedenislessen op school heb ik weinig meegekregen van het drama dat zich heeft afgespeeld rond het Armeense volk; maar misschien heb ik toen niet goed opgelet. Nooit heb ik hen weergezien. Yervant Alexanian. De Armeniër Yervant Alexanian kwam in di ... Nooit heb ik hen weergezien - Yervant Alexanian - YouTube ... . Nooit heb ik hen weergezien. Yervant Alexanian. De Armeniër Yervant Alexanian kwam in dienst van het Osmaanse leger op 10 juni 1915, een paar weken voor zijn familie werd gedeport...

INFORMATIE

AUTEUR
Yervant Alexanian
DIMENSIE
11,49 MB
BESTANDSNAAM
Nooit heb ik hen weergezien.pdf

OMSCHRIJVING

Een armeense jongen overleeft de genocide als soldaat in het Osmaans-Turkse leger.De Armeniër Yervant Alexanian kwam in dienst van het Osmaanse leger op 10 juni 1905, een paar weken voor zijn familie gedwongen werd gedeporteerd en vermoord. De enige manier waarop hij kon overleven was door te dienen in het leger dat zijn volk probeerde uit te roeien. Hij ontkwam aan de dood doordat hij de enige in zijn regiment was die de cornet kon bespelen, nodig voor het appèl.Yervant Alexanian vertelt een persoonlijk verhaal van wreedheden tegen zijn volk, maar soms ook van onverwachte vriendelijkheid voor hemzelf van Turkse mensen.Er waren weinig Armeense soldaten in het Osmaanse leger, slechts enkelen overleefden de genocide, en slechts één heeft zijn verhaal opgeschreven. Een unieke persoonlijke geschiedenis uit een zeer bewogen tijd.Dit boek bevat unieke documenten en foto's van de auteur zelf, die een bijzondere blik geven in zijn leven als Armeniër in Turkije en later de VS.

Wil je het boek lezen?Nooit heb ik hen weergezien in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Yervant Alexanian. Lezen Nooit heb ik hen weergezien Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN