Dialectpop

Dialectpop - Jan Schepers | Northernlights300.org

...ng/Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn ... Nieuw in de collectie: Dialectpop door Jan Schepers ... .Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc., een organisatie zonder winstoogmerk. In 1974 scoorde Gerard Hoebe een top-3-hit in de Nederlandse top 40 met het in het Twents gezongen lied Maar wie holt van mekaar! Op straat en in de kroeg was het nummer immens populair, misschien wel dankzij de ietwat oneerbiedige tekst En Adam sleug Eva met de suukerbieten veur de kont.In zijn nieuwe boek neemt Jan Schepers de hit van Hoebe als een begin ... 3voor12 #dialectpop - 3voor12 ... .In zijn nieuwe boek neemt Jan Schepers de hit van Hoebe als een beginpunt van de Nederlandse dialectpop. Dialectpop. 304 likes. In Dialectpop zijn bijna 250 dialecthits opgenomen en zijn biografieën geschreven van de artiesten en bands die deze liedjes de hitlijst hebben ingezongen. Nederlands: ·(taalkunde) een taalvariëteit met onderscheidende grammaticale, fonologische en andere kenmerken Ook het Surinaams-Nederlands is een dialect van het Nederlands.· een niet-standaard taalvariëteit Het Nederlands kent verschillende dialecten.··↑ "dialect" in: Sijs, Nicoline van der, Chronologisch woordenboek. De ouderdom en herkomst ... Het begon allemaal met 'Oerend hard' van Normaal in 1977. Dat liedje maakte de toen 10-jarige Jan Schepers uit Borger een fan van de Achterhoekse band. Het nummer is ook de geboorte van de dialectpop. De dialectpop was geboren! In 1982 werd vanuit Tsjé‚ het, voor de toenmalige zender Hilversum 3, radioprogramma: KRO's NOEN-SJOW uitgezonden. Janse Bagge was als huisorkest ook van de partij en speelde onder andere: Sollicitere. Diskjockey Hubert van Hoof adviseerde de Janse Bagge Bendeleden om het nummer op plaat te zetten. Als Bertus en Tinus zich in 1977 oerend hard te pletter rijden op hun motoren, is zingen in dialect niet normaal. Deze motorsong zorgt voor een kentering. Vooral in de eerste helft van de jaren tachtig dringen veel dialectliedjes de Top 40 en Nationale Hitparade binnen: de dialectpop is geboren.De klassiekers Oerend hard, In nije dei, Je loog tegen mij en O, o, Den Haag zullen menigeen bekend ......

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Schepers
DIMENSIE
5,38 MB
BESTANDSNAAM
Dialectpop.pdf

OMSCHRIJVING

Dialectpop 1e druk is een boek van Jan Schepers uitgegeven bij Eigenboekuitgeven.Com. ISBN 9789491439957 Als Bertus en Tinus zich in 1977 oerend hard te pletter rijden op hun motoren, is zingen in dialect niet normaal. Deze motorsong zorgt voor een kentering. Vooral in de eerste helft van de jaren tachtig dringen veel dialectliedjes de Top 40 en Nationale Hitparade binnen: de dialectpop is geboren.De klassiekers Oerend hard, In nije dei, Je loog tegen mij en O, o, Den Haag zullen menigeen bekend in de oren klinken. Van deze liedjes, maar ook van hoogvliegers als Sjeng aon de geng, Mooi man, Boer Harms en Maar wie holt van mekaar! wordt het ontstaan uit de doeken gedaan. Niet alleen de bands Normaal, Rowwen H ze, Bertus Staigerpaip, Mooi Wark en Skik zijn in het boek terug te vinden. Ook minder fameuze groepen als de Janse Bagge Bend, Het B rker Trio, Rubberen Robbie en Pleps worden onder de loep genomen.In Dialectpop zijn bijna 250 dialecthits opgenomen en zijn biografie n geschreven van de artiesten en bands die deze liedjes de hitlijsten hebben ingezongen.Hoe verschillend de liedjes en bands ook zijn,n ding hebben ze gemeen en dat is het dialect!Jan Schepers is zowel muziek- als voetballiefhebber. Eerder verschenen van de auteur: Normaal deur de joaren hen en PSV 100 jaar: De Lampjesmenschen tegen de Westelijken.

Wil je het boek lezen?Dialectpop in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Schepers. Lezen Dialectpop Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN