Sonnetten

Sonnetten - William Shakespeare | Northernlights300.org

... Een reeks sonnetten over hetzelfde onderwerp heet een sonnettenreeks of sonnettencyclus ... De Sonnetten van Shakespeare - Wikisource ... . Ook het woord sonnettenkrans wordt gebruikt, maar dat kan tot verwarring leiden. Een sonnettenkrans is eigenlijk de naam voor een reeks van precies vijftien sonnetten met strenge vormeisen. Deze week verschijnt Grappen, wijn, volgehouden mensenhaat en poëzie, een bundel van 14 sonnetten die in de zomer van 2018 verschenen op Neerlandistiek. Ze werden geschreven als afsluiting van de reeks Geschiedenis van het Nederlands in 19 ... Sonnet - Literatuurlijn ... . Ze werden geschreven als afsluiting van de reeks Geschiedenis van het Nederlands in 196 sonnetten door Lieke Marsman, Delphine Lecompte, Mieke van Zonneveld, Hester Knibbe, Elly de Waard, Sasja Janssen, Ana Roelofs, Dewi de Nijs Bik, Maria ... Shakespeares Sonnetten (Shakespeare's Sonnets) is een in 1609 verschenen bundel van 154 gedichten, merendeels in sonnetvorm, van William Shakespeare.Shakespeares sonnetten worden in het algemeen gerekend tot de mooiste in het genre. In de periode waarin hij eraan werkte, tussen 1592 en 1596, "Sonnets", was het schrijven van sonnettenreeksen zoals Petrarca ook in Engeland populair geworden. Maar sonnetten schrijven, dat lukte hem wel! Geert Zomer. In dit gedicht zitten meerdere wendingen. De eerste wending komt al dire...

INFORMATIE

AUTEUR
William Shakespeare
DIMENSIE
4,77 MB
BESTANDSNAAM
Sonnetten.pdf

OMSCHRIJVING

De vertaling van Shakespeares 152 sonnetten door Peter Verstegen is onovertroffen. 126 sonnetten zijn gerichtaan een beeldschone jongeman ("Lord of my love') en 26 aan een mysterieuze vrouw ("Master-Mistress of mypassion'). Hun expressieve kracht en klankrijkdom is in prachtig én verstaanbaar Nederlandse omgezet.Deze tweetalige uitgave is voorzien van helder en bondig bio- en bibliografisch commentaar.William Shakespeare (1564–1616) is een van de grootste dichters en toneelschrijvers uit de Europese geschiedenis.Zijn carrière begon rond 1588 als acteur. Omstreeks 1590 werden zijn eerste toneelstukken gespeeld, dieonmiddellijk succes hadden. Zijn Sonnets, vermoedelijk geschreven tussen 1591–1595, verschenen in 1609, al goldhet ongetwijfeld een pirateneditie. Toen zijn gezelschap in dienst trad van de koning en werd herdoopt in "TheKings's Men' groeide zijn reputatie als toneelschrijver.

Wil je het boek lezen?Sonnetten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur William Shakespeare. Lezen Sonnetten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN