Herfsttijloos

Herfsttijloos - t. van Deel | Northernlights300.org

.... Herfsttijloos en jicht Het lijkt een uit de kluiten gewassen krokus, zijn naam is 'Colchicum autumnale' of 'hertsttijloos' ... herfsttijloos Archieven - Hoefslag ... . In de volksmond spreekt men van 'naakte begijn' of 'bloot juffertje'. De Duitse kruidkundige Bock vermeldt "Sommigen noemen deze bloemen naakte hoeren, omdat zij zonder kleren oftewel zonder blad verschijnen". Herfsttijloos is een plant met bloemen als een Krokus, maar dan bloeiend in de herfst. Tijdens de bloei zit er nog geen blad aan de Herfsttijloos; dat verschijnt pas in het voorjaar. Als het blad teveel in het ... Herfsttijloos | NVBT ... . Tijdens de bloei zit er nog geen blad aan de Herfsttijloos; dat verschijnt pas in het voorjaar. Als het blad teveel in het oog springt, zet er dan planten naast die het camoufleren. Herfsttijloos staat graag op een plek in de zon tot lichte schaduw. De grond moet normaal tot matig vochtig zijn. Herfsttijloos De herfsttijloos (Colchicum autumnale, synoniem: Colchicum multiflorum), is een plant uit de herfsttijloosfamilie (Colchicaceae). De soort stamt oorspronkelijk uit West-Azië en het Middellandse Zeegebied, maar komt nu met uitzondering van het Noorden, in geheel Europa voor. Herfsttijloos is in Nederland hoogst zeldzaam maar komt in zuidelijkere gebieden veel voor. De plant is giftig voor meerdere diersoorten, waaronder het paard. Ze bevat colchicine wat onder meer schadelijk kan zijn voor ongeboren veulens, irriterend is voor de slijmvliezen, diarree veroorzaakt en problemen kan opleveren met de nierfunctie en het centraal zenuwstelsel. De herfsttijloos, die zijn oorsprong vindt in Europa, West-Azië en Noord-Afrika, is één van de weinige soorten die bloeit in één en hetzelfde seizoen als waarin hij geplant wordt. Dat planten kunt u het beste zo snel mogelijk na aankoop doen, hoe eerder ze staan, hoe eerder ze bloeien. De herfsttijloos (Colchicum autumnale) Gebruik van vroeger tot nu. Vroeger werd de plant gebruikt als middel tegen geelzucht in de volksgeneeskunde. Ook werd het plantje in de middeleeuwen gezien als een toverkruid. Het dragen van de knol zou helpen tegen de pest en kiespijn. Meer informatie over 2x Herfsttijloos 'The Giant' roze-wit vind je bij Bakker.com. 100% Groei en Bloeigarantie Vers van Nederlandse bodem Bestel nu online! De nederlandse naam is Herfsttijloos, familie van de Liliaceae.De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. september tot en met november. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) .) Is slecht verkrijgb Colchicum byzantinum is waarschijnlijk een kruising Colchicum autumnale × Colchicum cilicicum, afkomstig uit W-Azië.Deze Herfsttijloos is een droogbloeier die men droog in de kamer kan laten bloeien. Plant hem wel nadien direct buiten in de volle grond. | Planten online kopen...

INFORMATIE

AUTEUR
t. van Deel
DIMENSIE
12,19 MB
BESTANDSNAAM
Herfsttijloos.pdf

OMSCHRIJVING

Ooit is T. van Deel "de dichter van de bewegende stilstand of de stilstaande beweging' genoemd, en die karakteristiek is nog steeds van toepassing. Zijn poëzie heeft de behoefte het moment te vangen en eeuwig te maken. Dit verzet tegen de tijd is een belangrijke drijfveer en een manier om de ervaring van het momentane te verhevigen: dingen zien die vluchtig zijn, maar in hun vluchtigheid betekenisvol. Een vlinder waarvan de schaduw over het vloerkleed vliegt, minder kan er bijna niet gebeuren, maar vastgelegd in het gedicht heeft die beweging betekenis en belang gekregen. Alles is van belang, het moet alleen gezien en gezegd worden.

Wil je het boek lezen?Herfsttijloos in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur t. van Deel. Lezen Herfsttijloos Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN