Nietzsche & Kant Lezen De Krant

Nietzsche & Kant Lezen De Krant - Rob Wijnberg | Northernlights300.org

...stiek om inhoudelijke eisen te stellen,concurrentie speelt hier een grote rol in ... Nietzsche & Kant Lezen De Krant PDF Download ... . Kort en bondig… Lezers van Filosofie Magazine maken kans op één van de tien boeken: Nietzsche & Kant lezen de krant. In Nietzsche & Kant lezen de krant beantwoordt Rob Wijnberg de meest prangende vragen uit de actualiteit aan de hand van klassieke grootmeesters als Plato en Kant en moderne denkers als Fish en Rorty. We hebben er weer zo eentje. Een boek na Joris Luyendijk en Ap Dijksterhuis da ... Nietzsche & Kant lezen de krant by Rob Wijnberg ... . We hebben er weer zo eentje. Een boek na Joris Luyendijk en Ap Dijksterhuis dat door iedereen gelezen 'moet' worden. Nietzsche & Kant lezen de krant van Rob Wijnberg.Keuzestress, de zin van het leven, zoektocht naar identiteit, de vervlakking van entertainment en TV, de ondergang van kwaliteitsjournalistiek, de opkomst van Wilders, de magie van Obama, homohaat, pornoficatie; Rob Wijnberg ... In Nietzsche & Kant lezen de krant laat Rob Wijnberg zien dat de twee gebreken samen ook een kwaliteit kunnen zijn. Aan de hand van klassieke grootmeesters als Plato en Kant en moderne denkers als Fish en Rorty beantwoordt hij de meest prangende vragen uit de actualiteit. In "Nietzsche&Kant lezen de krant" gaat Rob Wijnberg in op actuele onderwerpen aan de hand van de geschiedenis van de filosofie. Hij laat zien hoe sommige vraagstukken van nu te herleiden zijn tot denkers van ver voor Christus, maar ook hoe bv de Verlichting ons een paradigma opgelevert heeft dat moeilijk te doorbreken lijkt te zijn. In Nietzsche & Kant lezen de krant laat Rob Wijnberg zien dat de twee gebreken samen ook een kwaliteit kunnen zijn. Aan de hand van klassieke grootmeesters als Plato en Kant en moderne denkers als Fish en Rorty beantwoordt hij de meest prangende vragen uit de actualiteit. Rob Wijnberg (1982) studeerde filosofie en schrijft voor nrc.next. Nietzsche en Kant lezen de krant is een bundeling van essays die in die krant verschenen. Alle actuele kwesties van de laatste jaren komen voorbij, uitgekleed en gefileerd met een filosofische bibliotheek onder handbereik. Over het identiteitsprobleem van Geert Wilders en de onmogelijkheid van principes. Nietzsch...

INFORMATIE

AUTEUR
Rob Wijnberg
DIMENSIE
7,74 MB
BESTANDSNAAM
Nietzsche & Kant Lezen De Krant.pdf

OMSCHRIJVING

Onze heilige waarheden hebben we de laatste eeuwen zien verdampen. Zelfs onze identiteit zijn we in de loop der tijd kwijtgeraakt. Hulpeloos dobberen we rond op een zee van informatie, nieuws en meningen, op zoek naar iets wat ons weer ankers geeft. De moderne journalistiek is ons daar niet erg behulpzaam bij: hypes dicteren de berichtgeving, lichtzinnigheid en entertainment de toon. Wat vandaag de opening van de voorpagina of het journaal is, is morgen alweer achterhaald en vergeten. Kan de filosofie ons uitkomst bieden? Haar tekortkoming is eerder het tegenovergestelde: diepgravende en ingewikkelde beschouwingen over de zin van het leven vullen de filosofiebibliotheken. Eeuwigheidswaarde hebben die boeken zeker, maar leren ze ons ook iets over het hier en nu?In Nietzsche & Kant lezen de krant laat Rob Wijnberg zien dat de twee gebreken samen ook een kwaliteit kunnen zijn. Aan de hand van klassieke grootmeesters als Plato en Kant en moderne denkers als Fish en Rorty beantwoordt hij de meest prangende vragen uit de actualiteit. Zijn mensenrechten universele waarheden of westerse dogma's? Discrimineert Geert Wilders moslims als hij kritiek heeft op de islam? Klopt Rita Verdonks 'Regels zijn regels' eigenlijk wel? En wat wordt er nu werkelijk bedoeld met dé Nederlander? Het resultaat: journalistiek met diepgang en filosofie met dagwaarde.

Wil je het boek lezen?Nietzsche & Kant Lezen De Krant in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rob Wijnberg. Lezen Nietzsche & Kant Lezen De Krant Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN