De lier van Trossingen

De lier van Trossingen - Luit van der Tuuk | Northernlights300.org

...aast de geschiedenis van muziek, de bouw van instrumenten en de uitvoering van de heldendichten vertelt topauteur Luit van der Tuuk ook over de maatschappelijke en culturele context waarin de lier een belangrijke rol speelde ... Vind de lier in Boeken op Marktplaats ... . "De lier van Trossingen' is een deel in de serie Tastbaar Verleden. Naast de geschiedenis van muziek, de bouw van instrumenten en de uitvoering van de heldendichten vertelt topauteur Luit van der Tuuk ook over de maatschappelijke en culturele context waarin de lier een belangrijke rol speelde. 'De lier van Trossingen' is een deel in de serie Tastbaar Verleden. Naast de geschiedenis van muziek, de bouw van instrumenten en de uitvoering van de heldendichten vertelt topauteur Luit van der Tuuk ook over de maatschap ... De lier van Trossingen (9789401914543, Luit Tuuk ... ... . 'De lier van Trossingen' is een deel in de serie Tastbaar Verleden. Naast de geschiedenis van muziek, de bouw van instrumenten en de uitvoering van de heldendichten vertelt topauteur Luit van der Tuuk ook over de maatschappelijke en culturele context waarin de lier een belangrijke rol speelde. 'De lier van Trossingen' is een deel in de serie Tastbaar Verleden. Boek: De lier van Trossingen - de 'hip-hop' van toen Geschreven door Redactie. In de winter van 2001 werden in een Merovingisch grafveld op het terrein van de Hohner-muziekinstrumentenfabriek in het Zuid-Duitse Trossingen twaalf graven uit de zesde eeuw blootgelegd. De beste boeken voor de laagste prijs | Voor 15:00 uur besteld de volgende dag in huis | Gratis verzending vanaf €20 | Uitstekend verpakt | klanten beoordelen De lier van Trossingen, van Luit van der Tuuk. Artikelnummer: 9789401914543. Bestel met gratis verzending vanaf 20 euro 'De lier van Trossingen' van Luit van der Tuuk is een gids voor de verkenning van de vroegmiddeleeuwse muziek. In de vroege middeleeuwen hadden muziek en muziekinstrumenten een bijzondere betekenis met een eigen sociale functie. Bij de Germanen was de lier het belangrijkste snaarinstrument; in een zesde-eeuws koningsgraf is er één bijna geheel gaaf aangetroffen. De auteur combineert in dit boek inzichten uit de archeologie, literatuurgeschiedenis, iconografie en musicologie. Deze synthese leidt tot nieuwe inzichten met betrekking tot de heldendichten van de krijger-bard met zijn lier en het milieu waarin hij optrad. 'De lier van Trossingen' is een deel in de serie Tastbaar Verleden. 'De lier van Trossingen' van Luit van der Tuuk is een gids voor de verkenning van de vroegmiddeleeuwse muziek. In de vroege middeleeuwen hadden muziek en muziekinstrumenten een bijzondere betekenis met een eigen sociale functie. Bij de Germanen was de lier het belangrijkste snaarinstrument; in een zesde-eeuws koningsgraf is er één bijna gehee Het boek De lier van Trossingen, geschreven door Luit van der Tuuk, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Naast de geschiedenis van muziek, ...

INFORMATIE

AUTEUR
Luit van der Tuuk
DIMENSIE
12,97 MB
BESTANDSNAAM
De lier van Trossingen.pdf

OMSCHRIJVING

'De lier van Trossingen' van Luit van der Tuuk is een gids voor de verkenning van de vroegmiddeleeuwse muziek. In de vroege middeleeuwen hadden muziek en muziekinstrumenten een bijzondere betekenis met een eigen sociale functie. Bij de Germanen was de lier het belangrijkste snaarinstrument; in een zesde-eeuws koningsgraf is er één bijna geheel gaaf aangetroffen. Naast de geschiedenis van muziek, de bouw van instrumenten en de uitvoering van de heldendichten vertelt topauteur Luit van der Tuuk ook over de maatschappelijke en culturele context waarin de lier een belangrijke rol speelde.'De lier van Trossingen' is een deel in de serie Tastbaar Verleden.

Wil je het boek lezen?De lier van Trossingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Luit van der Tuuk. Lezen De lier van Trossingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN