Nuttige handwerken

Nuttige handwerken - Aly van der Mark | Northernlights300.org

... breischooltjes die naast de lagere school bestaan ... Haba droomt verder: Nuttige handwerken ... . Alleen de meisjes gaan naar deze scholen. In de 19e eeuw ontstaan er ook hogere opleidingen: de Fraaie handwerken. Op den duur ... Het vak Nuttige Handwerken op de lagere school en in het vervolgonderwijs, wat had ze er een hekel aan. En wat heeft ze er later een plezier van gehad... Aly van der Mark moest aan vroeger denken toen ze bij haar verhuizing een schoenendoos vol oude handwerkjes van de lagere school, de mulo en de kweekschool vond. Wat waren die lang bewaard ... Nuttige Handwerke ... De Nuttige Handwerken - T w e e d e h a n d s w e r k ... . Wat waren die lang bewaard ... Nuttige Handwerken - voor sommige schoolmeisjes een zegen, voor anderen een vloek - werd in de Lager Onderwijswet van 1878 aangewezen als verplicht leervak. Omdat er geen bevoegd personeel beschikbaar was, stelde men ongekwalificeerde vrouwen aan die vaardig waren met naald en draad. 'Nuttige handwerken, Vreugde & verdriet' door Aly Van der Mark - Onze prijs: €18,50 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis 18 aanbiedingen in juni - Koop en verkoop nuttige handwerken eenvoudig op Marktplaats Lokale aanbiedingen - Ga ervoor! 8 aanbiedingen in juni -Koop of Verkoop nuttige handwerken op Marktplaats - Bekijk Lokale Aanbiedingen! Verkoop eenvoudig nuttige handwerken Nuttige Handwerken. In de jaren na ...

INFORMATIE

AUTEUR
Aly van der Mark
DIMENSIE
12,58 MB
BESTANDSNAAM
Nuttige handwerken.pdf

OMSCHRIJVING

Twee dunne metalen breinaalden, breikatoen en twee zweethandjes... geen gelukkige combinatie voor een meisje van een jaar of acht.Het vak Nuttige Handwerken op de lagere school en in het vervolgonderwijs, wat had ze er een hekel aan. En wat heeft ze er later een plezier van gehad...Aly van der Mark moest aan vroeger denken toen ze bij haar verhuizing een schoenendoos vol oude handwerkjes van de lagere school, de mulo en de kweekschool vond. Wat waren die lang bewaard gebleven. Ook werkjes van haar moeder en tante waren er nog. Alles met eindeloos geduld (en soms ongeduld, maar het moest af) gebreid, genaaid, gemaasd of geborduurd.Ze vroeg zich af of er meer vrouwen waren die dat ook allemaal hadden bewaard. En zo ontstond dit boek met handwerkverhalen en foto's van die, niet zelden in tranen, gefabriceerde werkjes. In twintig kleurrijke hoofdstukken beschrijft Aly van der Mark de geschiedenis van een vak dat bijna honderd jaar verplichte kost was voor jonge schoolmeisjes. Een vak dat soms tot vreugde leidde, maar vaak ook tot verdriet.Die meisjes van vroeger zijn inmiddels dames op leeftijd, maar hun herinneringen aan Nuttige Handwerken zijn nog springlevend. En schetsen een ontroerend beeld van die tijd van toen, die bij menigeen een 'och heden ja'-gevoel zal oproepen.

Wil je het boek lezen?Nuttige handwerken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aly van der Mark. Lezen Nuttige handwerken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN