Telefoon voor de heer Mulisch

Telefoon voor de heer Mulisch - Stijn Aerden | Northernlights300.org

...k de pijp, al rookte hij al jaren niet meer - ze horen bij de eeuwige Mulisch, de Mulisch die in ons nationale geheugen staat gegrift ... Telefoon voor de heer Mulisch | Uitgeverij LannooCampus ... ... . De Mulisch zoals hij zo weer de Leidsestraat over zou kunnen steken. Het blijft een raar idee dat dit nooit meer zal Telefoon voor de heer Mulisch en andere anekdotes over de beroemdste schrijver van Nederland. Stijn Aerden. Ebook . De rechte rug; het gecoiffeerde, licht golvende, naar achter gekamde haar; het pak, tiptop; soms dat chokertje en natuurlijk de pijp, al rookte hij al jaren niet meer - ze horen bij de eeuwige Mulisch, de Mulisch die in ... Hét Joods Educatief Centrum in Nederland, cursussen, lezingen, workshops, culturele activiteiten en meer. Voor iedereen met inte ... Café Américain - Wikipedia ... ... Hét Joods Educatief Centrum in Nederland, cursussen, lezingen, workshops, culturele activiteiten en meer. Voor iedereen met interesse in het Jodendom. De Mulisch zoals hij zo weer de Leidsestraat over zou kunnen steken. Het blijft een raar idee dat dit nooit meer zal gebeuren. In Telefoon voor de heer Mulisch richt alle aandacht zich op de verschijning Mulisch. En natuurlijk ook op de wereld van misverstanden en mythologisering. De rechte rug; het gecoiffeerde, licht golvende, naar achteren gekamde haar; het pak, tiptop; soms dat chokertje en natuurlijk de pijp, al rookte hij al jaren niet meer - ze horen bij de eeuwige Mulisch, de Mulisch die in ons nationale geheugen staat gegrift. De Mulisch zoals hij zo weer de Leidsestraat over zou kunnen steken. Het blijft een raar idee dat dit nooit meer zal Met de kreet "Krieg, Krieg! Herr Mulisch! Es ist Krieg! Die Deutschen sind da!", uitgeschreeuwd door opvoedster Frieda, begon voor de twaalfjarige Harry de Tweede Wereldoorlog.In de oorlogsjaren was Mulisch' vader in opdracht van de Nazi's directeur personeelszaken van Lippman-Rosenthal & Co.Dit bankiershuis had de taak geconfisqueerde Joodse bezittingen, zoals tegoeden, effecten en andere ......

INFORMATIE

AUTEUR
Stijn Aerden
DIMENSIE
5,58 MB
BESTANDSNAAM
Telefoon voor de heer Mulisch.pdf

OMSCHRIJVING

De rechte rug; het gecoiffeerde, licht golvende, naar achteren gekamde haar; het pak, tiptop; soms dat chokertje en natuurlijk de pijp, al rookte hij al jaren niet meer - ze horen bij de eeuwige Mulisch, de Mulisch die in ons nationale geheugen staat gegrift. De Mulisch zoals hij zo weer de Leidsestraat over zou kunnen steken. Het blijft een raar idee dat dit nooit meer zal gebeuren. In Telefoon voor de heer Mulisch richt alle aandacht zich op de verschijning Mulisch. En natuurlijk ook op de wereld van misverstanden en mythologisering. Want deelde hij het bed nou met tweeduizend vrouwen, zoals de Herald Tribune schreef? En liet hij zichzelf echt omroepen in café-restaurant Americain: 'Telefoon voor de heer Mulisch'? Was hij werkelijk in de race voor de Nobelprijs? In twintig hoofdstukken schetst Stijn Aerden een levensecht portret van deze Homerus van de Lage Landen.

Wil je het boek lezen?Telefoon voor de heer Mulisch in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stijn Aerden. Lezen Telefoon voor de heer Mulisch Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN