Is verplicht donorschap het antwoord?

Is verplicht donorschap het antwoord? - Paulus Rijntjes | Northernlights300.org

...aandonatie al vastgelegd in het Donorregister ... kan de overheid iedereen verplichten om donor te worden ... ... . De mensen die dit nog niet gedaan hebben, ontvangen tussen 1 september 2020 en 31 maart 2021 een brief om dat alsnog te doen. Verplicht donorschap? ... In het geding is immers de integriteit, de onschendbaarheid van het menselijk lichaam en bij zo'n zwaarwegend beginsel past terughoudendheid. Met automatische orgaandonatie verandert donorschap in een morele plicht Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) brengt een bezoek aan de Donorroadshow in Den Haag. Wat houdt het Donorschap in? Een donor is i ... Nederlanders massaal tegen verplicht donorschap: 170.000 ... ... . Wat houdt het Donorschap in? Een donor is iemand die vrijwillig delen van zijn lichaam ter beschikking stelt aan iemand anders. Je kan dan denken aan bloed, bot, hart, long, nier, hoornvlies, huid en sperma. In principe kan je twee groepen donoren onderscheiden: de levende en de dode. Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden. ... kan dit ook in een verplicht donorschap zonder escapeclausule worden omgezet. Dat de overheid dit kan betekend overigens niet dat dit ook gaat gebeuren. Er is hiervoor een grondwetwijziging nodig, daarvoor zijn twee ... Meestal is het antwoord dan nee, omdat de nabestaanden niet weten wat de overledene zou hebben gewild. ... U zei net dat mensen het vaak eng vinden na te denken over hun dood en donorschap. Wij kregen veel vragen binnen over de nieuwe donorwet. Hieronder de antwoorden op basis van uitleg van de Rijksoverheid en de Nederlandse Transplantatie Stichting. Na lang gesteggel is vandaag een voorstel aangenomen in de Tweede Kamer om de registratie van orgaandonoren aan te passen. Vijf vragen, en antwoorden, over de wet. Orgaandonor worden. Dat is geen gemakkelijke beslissing. Bekijk de meest voorkomende vragen en antwoorden die mensen hebben over orgaan- en weefseldonatie bij het maken van hun keuze in het Donorregister. Verplichte Orgaandonatie? De grote frustratie bij artsen en patiënten over het tekort aan donororganen en de daardoor ontstane wachtlijsten is begrijpelijk, maar is verplichting...

INFORMATIE

AUTEUR
Paulus Rijntjes
DIMENSIE
8,85 MB
BESTANDSNAAM
Is verplicht donorschap het antwoord?.pdf

OMSCHRIJVING

Tijdens de politieke besluitvorming rond de nieuwe Wet op de orgaandonatie merkte ik hoe essentiële aspecten niet betrokken en meegewogen werden. Zo ontstond er een wet die onvolledig is in de voorlichting over wat orgaandonatie inhoudt, zowel voor de donor als voor de ontvanger van de organen. Door het indringende onderwerp is de onvolledigheid te belangrijk om er geen aandacht aan te geven. Met dit boek heeft iedereen de mogelijkheid zichzelf op de hoogte te stellen van wat niet benoemd is maar ons allemaal aangaat. Er wordt geen standpunt ingenomen voor of tegen een eventueel donorschap. Die keuze is persoonlijk en kan op heel verschillende gronden gemaakt worden.

Wil je het boek lezen?Is verplicht donorschap het antwoord? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paulus Rijntjes. Lezen Is verplicht donorschap het antwoord? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN