De koude oorlog

De koude oorlog - N. Friedman | Northernlights300.org

...gheden Oefenen > > > > > > > > > > > > . ... De Koude Oorlog (Quiz) - LessonUp ... .. De Koude Oorlog 1945-1991 Word Samenvatting. Powerpoint Presentatie. Filmpjes. Vier decennia lang heeft de Koude Oorlog op verschillende manieren doorgewerkt in Nederland. In de buitenlandse politiek oriënteerde ons land zich op de Verenigde Staten en spande het zich in voor de Europese integratie; in Nederland zelf probeerde men de communistische dreiging te keren door de welvaart te vergroten. De oorzaken hiervan, het verloop van d ... Schooltv: Histoclips - Berlijn en de Koude Oorlog ... . De oorzaken hiervan, het verloop van de Koude Oorlog en het einde van de koude oorlog. Heb je eerder al lessen gehad over de Koude Oorlog, maar weet je niet precies meer hoe alles verliep? kijk dan onder aan deze pagina de video ter introductie van dit onderwerp. Welke gebeurtenis wordt meestal gezien als het einde van de Koude Oorlog? A. De val van de Berlijnse Muur (november 1989) B. De eenwording van Duitsland (oktober 1990) C. Het einde van de Sovjet-Unie (december 1991) D. De aanval op de Verenigde Staten (september 2001) Slide 18-Quizvraag. 4-dec-2014 - De Koude Oorlog (1945-1991) was een periode van gewapende vrede, na de Tweede Wereldoorlog, tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie, en hun verschillende bondgenoten. De Amerikanen en de Britten vreesden dat Oost-Europa helemaal onder de invloed van de Sovjet-Unie zou komen. Wat ook als een gevaar gezien werd, was het aan de macht komen van communistische partijen in de ... De Koude Oorlog was een periode tussen 1945 en 1991 waarin de communistische en kapitalistische wereld tegenover elkaar stonden. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog waren de Duitsers verslagen door de geallieerden: o.a. de Russen (Sovjets) en Amerikanen. In de binnenlandse verhoudingen gaf het einde van de Koude Oorlog een forse impuls, zeker onder het verlichte deel van de natie, aan de jacht op zelfbeschikking. Met "de Koude Oorlog" bedoelen we de spanningen tussen de 2 grootste landen van de wereld. Die 2 landen waren de Sovjet-Unie en Amerika. Na de tweede Wereldoorlog waren die landen de grootste winnaards. Amerika had geen schade in eigen land, omdat er niet was gevochten in eigen land. De periode 1945-1989 werd gekenmerkt door de rivaliteit tussen het communisme en het kapitalisme. Europa was verdeeld in West- en Oost-Europa. Het Westen werd gesteund door de Verenigde Staten en het Oosten door de Sovjet-Unie. De term 'Koude Oorlog' wil zeggen dat het nooit tot een direct treffen tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie is gekomen....

INFORMATIE

AUTEUR
N. Friedman
DIMENSIE
9,99 MB
BESTANDSNAAM
De koude oorlog.pdf

OMSCHRIJVING

In 2006 is het zestig jaar geleden dat de Koude Oorlog begon. De Koude Oorlog is hét herdenkingsdocument over de jarenlange strijd tussen de Verenigde Staten en het communistische Sovjet-Unie. Het boek zit vol uitneembare documenten en memorabilia afkomstig uit bronnen die tot voor kort nog top secret waren. Daarnaast bevat deze uitgave ook een dvd met onder andere originele Amerikaanse instructiefilmpjes die tonen hoe men zich tegen een nucleaire aanval kon beschermen. De Koude Oorlog hoort thuis in de succesvolle serie waarin eerder De Bevrijding en D-Day zijn verschenen.

Wil je het boek lezen?De koude oorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur N. Friedman. Lezen De koude oorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN