Over zwijgteksten, scheppingsorde en Geesteswerk

Over zwijgteksten, scheppingsorde en Geesteswerk - Pieter Niemeijer | Northernlights300.org

...s toe te laten tot alle ambten werd van diverse zijden (o ... Bureau ISBN - Over zwijgteksten, scheppingsorde en Geesteswerk ... .a. De Bruijne in het Nederlands Dagblad) geconstateerd dat de gronden onder dat besluit op z'n zachtst gezegd nogal mager waren. Gratis inpakservice - Over zwijgteksten, scheppingsorde en geesteswerk - 9789055605514. In de introductie van zijn boek schrijft Pieter Niemeijer wat de aanleiding is Klassieke exegese en het Woord van God : Over zwijgteksten, scheppingsorde en Geesteswerk. Bijdrage aan het denken over vrouw en ambt. Verkerk, Ma ... Sprekende zwijgteksten | Bezinning Man, Vrouw en Ambt ... . Bijdrage aan het denken over vrouw en ambt. Verkerk, Maarten (Author). 2018. Manvrouwkerk. Research output: Non-textual form › Web publication/site › Professional Recensie van Over zwijgteksten, scheppingsorde en Geesteswerk. Bijdrage aan het denken over vrouw en ambt van Pieter Niemeijer (Woord & Wereld, 2018). door Maarten J. Verkerk Pieter Niemeijer geeft in zijn boekje Over zwijgteksten, scheppingsorde en Geesteswerk een verslag van zijn eigen persoonlijke zoektocht over de vragen rond man, vrouw en ... Een beoordeling van een belangrijk uitgangspunt in de exegese van Pieter Niemeijer in: Over zwijgteksten, scheppingsorde en Geesteswerk (Uitgave Woord & Wereld, 2018). In 1 Timoteüs 2: 8-15 geeft de apostel Paulus voorschriften voor de gemeente. Over zwijgteksten, scheppingsorde en Geesteswerk van Pieter Niemeijer voor €14.95 - In de introductie van zijn boek schrijft Pieter Niemeijer wat de aanleiding is geweest om het te schrijven: "De Generale Synode van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) besloot in 2017 uit te spreken dat er bijbelse argumenten... Over zwijgteksten, scheppingsorde en Geesteswerk. Bijdrage aan het denken over vrouwen en ambt. Auteur/artiest: Niemeijer, Pieter. P. Niemeijer, Zwijgteksten, scheppingsorde en Geesteswerk. Bijdrage aan het denken over vrouw en ambt (Hilversum 2018. C.J. de Ruijter, Ambt in de 21 e eeuw, referaat Ambtsdragerscongres SGO 2003. Joke van Saane, Geloofwaardig leiderschap, Zoetermeer (2012) Over zwijgteksten, scheppingsorde en Geesteswerk. Bijdrage aan het denken over vrouw en ambt 'Ik sta een vrouw niet toe dat ze zelf onderwijst of gezag over mannen heeft.' 'Niet de vrouw is als eerste geschapen, maar de man.' 'De vrouw heeft te zwijgen in de gemeente.' 'Zwijgteksten' en 'scheppingsorde' zijn woorden die we misschien een beetje streng vinden klinken, maar niets is minder waar. Peter Niemeijer maakt een verrassend helder onderscheid tussen het gevaar van een breed opkomend gelijkheidsdenken en de regie van de Heilige Geest. Het gaat binne...

INFORMATIE

AUTEUR
Pieter Niemeijer
DIMENSIE
9,63 MB
BESTANDSNAAM
Over zwijgteksten, scheppingsorde en Geesteswerk.pdf

OMSCHRIJVING

In de introductie van zijn boek schrijft Pieter Niemeijer wat de aanleiding is geweest om het te schrijven: 'De Generale Synode van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) besloot in 2017 uit te spreken dat er bijbelse argumenten zijn om naast broeders ook zusters in de ambten te laten dienen. Voor wie geen vreemde in Jeruzalem is, laat zich raden dat de reacties op het besluit ver uiteenlopen.' Reikhalzend werd uitgezien naar een verantwoording van die omwenteling. Kun je de besluiten van de synode aanvaarden en tegelijk aan bovengenoemde teksten rechtdoen? Helaas bood de synode geen antwoord op die vraag, ondanks alle studie die verricht is door deputaten en synodeleden.In dit boek wordt ingegaan op die leemte. Dat gebeurt in de lijn van de gereformeerde schriftuitleg waaraan de schrijver zich verplicht weet. Hij neemt de lezer mee in de ontwikkeling van zijn gedachten. Het biedt nieuwe inzichten die de discussie in de kerken die hem lief zijn, verder brengen. Pieter Niemeijer is predikant in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Rijnsburg. Daarvoor diende hij in Zuidwolde (Gr), Dordrecht en Den Helder. Tevens was hij tweemaal preses van een Generale Synode.

Wil je het boek lezen?Over zwijgteksten, scheppingsorde en Geesteswerk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pieter Niemeijer. Lezen Over zwijgteksten, scheppingsorde en Geesteswerk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN