Onze Hersenen

Onze Hersenen - Rene Kahn | Northernlights300.org

...geving mee te maken hebben of nog krijgen ... Invloed van muziek op de mens | Mens en Gezondheid: Diversen ... . De tekst is heel leesbaar gehouden, maar toch is het allemaal degelijk onderbouwd. We gebruiken slechts een fractie van onze hersenen, wordt vaak beweerd. Om precies te zijn zouden we maar 10 procent van onze hersencapaciteit benutten. Dat suggereert dat het grootste deel van ons brein maar wat ligt te verstoffen. En dus dat we nog veel slimmer kunnen worden, ... Onze hersenen zijn opgebouwd uit onge ... Hersenen - Wikipedia ... ... Onze hersenen zijn opgebouwd uit ongeveer 100 miljard neuronen (zenuwcellen). De neuronen staan met elkaar in verbinding. Iedere neuron kan met ongeveer 5.000 andere neuronen verbinding maken. De verbindingen worden gelegd via de uitlopers van de neuronen, de dendrieten. De menselijke hersenen (plurale tantum), ook wel het menselijk brein genoemd, vormen het deel van het centraal zenuwstelsel dat zich in het hoofd bevindt (Oudgrieks: ἐγκέφαλος enképhalos, inhoofdig).De hersenen zijn het waarnemende, aansturende, controlerende en informatieverwerkende orgaan in de mens.Ze bevinden zich binnenin de schedel en samen met het ruggenmerg vormen ze het ... De kleine hersenen houden in de gaten of het doel van een bepaalde beweging bereikt wordt en zorgt eventueel voor aanpassing van bewegingen. Door een beschadiging van de kleine hersenen, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, worden bewegingen veel minder gecoördineerd. Maar de kleine hersenen doen meer dan alleen bewegingen controleren. Onze bovenkamer: de hersenen; Zo werken de hersenen; Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Gratis receptenboekje Meld je nu aan voor de Gezondheidsnet nieuwsbrieven en aanbiedingen én ontvang een gratis boekje met havermoutrecepten! Leave this field blank . Hersenen en geheugen. Je hersenen zijn van groot belang. Onze hersenen, we weten er nog weinig van De hersen zijn complex en er spelen zich vele processen af, die we nu nog niet allemaal begrijpen. Hersencellen hebben uitlopers die dendrieten genoemd worden en deze uitlopers hebben verschillende vertakkingen aan het uiteinde, axon genoemd. Onze hersenen bepalen de helderheid van een vlak voor een groot deel door naar het contrast met omliggende vlakken te kijken. Hierbij worden scherpe contrasten (zoals op dit plaatje tussen de lichte en donkere vakjes) sterker meegenomen dan langzaam vervloeiende contrasten (zoals de schaduw). Je hersenen zijn altijd actief en met de hersenactiviteit wordt bedoeld hoeveel % van onze hersenen we gebruiken, niet hoeveel we ze gebruiken. De hersenactiviteit van ongeveer 10% ...

INFORMATIE

AUTEUR
Rene Kahn
DIMENSIE
10,93 MB
BESTANDSNAAM
Onze Hersenen.pdf

OMSCHRIJVING

Daklozen, zwervers, junks. De overspannen buurman. De stille drinker. De obsessief poetsende huisvrouw. De eenzame zonderling. Zijn ze door allerlei ongelukkige omstandigheden vastgelopen, maatschappelijk mislukt, verslaafd, uitgestoten? Of is er iets anders aan de hand?In het prikkelende Onze hersenen toont psychiater René Kahn overtuigend aan dat veel van de mensen die wij vreemd vinden, onaangepast, ‘anders’, niet in de eerste plaats door hun omstandigheden zo zijn geworden. Menselijk gedrag, of wij het nu als normaal beschouwen of als abnormaal, wordt niet bepaald door sociale of familiale omstandigheden. In de meeste gevallen, zo betoogt Kahn, is het een verandering in de hersenen die een ander soort gedrag bepaalt.René Kahn, die de afgelopen decennia baanbrekend onderzoek heeft gedaan naar hersenveranderingen bij de mens, komt in Onze hersenen tot verrassende uitspraken en verhalen. Hij schetst een nieuw beeld van het menselijk gedrag, waardoor de lezer een geheel andere kijk krijgt op ‘abnormale’ mensen.

Wil je het boek lezen?Onze Hersenen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rene Kahn. Lezen Onze Hersenen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN