Verbindende Waarden

Verbindende Waarden - Hélène van Oudheusden | Northernlights300.org

...en en beweegredenen die door een groep mensen of een organisatie nagestreefd worden omdat ze zin en betekenis geven aan wat ze doen ... De verbindende kracht van waarden - connect-hc ... . Waarden kleuren de visie en missie van een bedrijf, geven richting aan het beleid en beïnvloeden zowel de strategie als de operationele werking. Verbindend • Ik zorg goed voor de mensen om mij heen. • Ik bereik meer door samen te werken met andere mensen, teams en onderdelen. • Ik zet mijn kennis, talenten en ervaring in voor team en organisatie. Verbindende waarde(n) door Liesbeth Tettero | dec 17, 2 ... Verbindende waarden in het basisonderwijs | Hélène van ... ... . • Ik zet mijn kennis, talenten en ervaring in voor team en organisatie. Verbindende waarde(n) door Liesbeth Tettero | dec 17, 2016 | Politiek, Vaardigheden "Ik ben een echte verbinder", staat vaak in sollicitatiebrieven en LinkedIn-profielen. 'Verbindend vermogen' is volgens de Raad voor het Openbaar Bestuur dé nieuwe kerncompetentie voor de overheid. Human Matters wil mensen in organisaties inspireren om door een doelgerichte, bewuste en verbindende communicatie bij te dragen tot meerwaarde voor het leven op Aarde. Waarden Vertrouwen Dialoog Integriteit en oprechtheid Eenvoud en efficiëntie Kwaliteit door toewijding Bijdragen aan levenskwaliteit Ruimte voor bewustzijn, leren Ondernemerschap en initiatief nemen Ambities voor de volgende ... Verbindend Enschede. NOOIT OPGEVEN, NIETS DOEN IS GEEN OPTIE. ENSCHEDE IS HET WAARD! [email protected] Facebook. Twitter. Meest recente berichten. Etnisch registreren mei 11, 2020; Gepubliceerd 3 Mei 2020 mei 3, 2020; Gepubliceerd 22 April 2020 op Facebook Verbindend Enschede april 22, 2020 Het inzicht dat onze behoeften en waarden de oorzaak zijn van onze gevoelens maakt, een wezenlijk verschil bij Verbindende Communicatie. Door onze gevoelens dan ook expliciet te koppelen aan onze behoeften kan de ander wellicht beter horen dat we geen oordeel uitspreken over de ander maar dat we op een oprechte manier iets over onszelf willen zeggen....

INFORMATIE

AUTEUR
Hélène van Oudheusden
DIMENSIE
8,37 MB
BESTANDSNAAM
Verbindende Waarden.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe kan een gemengde basisschool universele waarden inzetten om haar rijkdom aan culturen te verbinden? Waar kun je op letten als je, als leerkracht, communiceert met anderstalige ouders? Hoe stem je het pedagogisch schoolklimaat af op de verschillende culturen in de groep? Wat zijn de basisbehoeften van kinderen uit sociaal zwakkere wijken? Hoe kunnen rolmodellen kinderen inspireren?Al deze vragen kan een leerkracht, directeur of ouder zichzelf stellen bij het werken op een gemengde school. Verbindende waarden geeft een handreiking aan basisscholen hoe zij het onderwijsklimaat beter kunnen afstemmen op de voorbereiding op de multiculturele samenleving. De inzet van verbindende waarden als respect, saamhorigheid en integriteit staat hierbij centraal. Het boek beschrijft de Waardenaanpak: theorie, praktijkervaringen, suggesties en stappenplannen om direct met waarden aan de slag te gaan in de school.Verbindende waarden is speciaal geschreven voor: pabostudenten, groepsleerkrachten, zorgmedewerkers, schooldirecteuren, bovenschools managers, beleidsmakers in het onderwijs en beleidsmakers van politieke partijen. Het gedeelte over kinderen en ouders is ook geschikt voor medewerkers van zorg- en welzijnsinstellingen voor jeugd en gezin.

Wil je het boek lezen?Verbindende Waarden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hélène van Oudheusden. Lezen Verbindende Waarden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN