Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog

Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog - S. Van Clemen | Northernlights300.org

...Franse spoorwegnet ... Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog | ISBN 9789002223556 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte ... Athenaeum Boekhandel | Reisgids naar de Eerste ... ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog is daardoor een naslagwerk geworden dat goed als basis te gebruiken is om zelf tochtjes samen te stellen. Doordat vele honderden locaties worden beschreven kan de frontreiziger van tevoren op zijn gemak een keuze maken uit wat hem interessant lijkt en wat niet. Ontelbaar veel bezoekers gaan nog steeds op zoek naar de sporen van dit levende verleden.Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog is een pra ... bol.com | Velden van weleer, Chrisje Brants ... ... . Ontelbaar veel bezoekers gaan nog steeds op zoek naar de sporen van dit levende verleden.Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog is een praktisch naslagwerk over meer dan tweehonderd oorlogslocaties in ons land. Het is ook een handige gids, met uitgestippelde routes, detailkaarten en foto's. Velden van weleer, een onalledaagse reisgids, voert de reiziger langs de bizarre sporen van de Eerste Wereldoorlog. Routebeschrijvingen en detailkaarten wijzen de weg naar de resten van de strijd: forten, musea en loopgraven, bezienswaardigheden van een pijnlijk levend verleden. Na de verschrikkingen van de oorlog en de ontwrichting van de Europese politiek was er grote behoefte aan een nieuwe ordening van de maatschappij, de politiek en de cultuur. 24 auteurs belichten de wisselwerking tussen de Eerste Wereldoorlog en het leven, werken en denken van Europese kunstenaars, intellectuelen, politici en schrijvers op zoek naar een Nieuwe Orde. Velden van weleer. Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog. Chrisje en Kees Brants. Uitg. Nijgh & Van ­Ditmar. Amsterdam 2018. 431 blz. € 29,99. REISGIDS NAAR DE EERSTE WERELDOORLOG Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog van Sam Van Clemen wordt verwacht in april 2008 Een praktische gids over meer dan ... Reisgids Eerste Wereldoorlog . In 2014-2018 herdenken we in België en vele andere landen de 1° W.O. Tegelijk zijn er, verspreid over heel het land, veel monumenten die ons er dagelijks aan herinner...

INFORMATIE

AUTEUR
S. Van Clemen
DIMENSIE
4,25 MB
BESTANDSNAAM
Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog.pdf

OMSCHRIJVING

In 2008 wordt overal herdacht dat de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog negentig jaar geleden werden beëindigd. De belangstelling voor de Eerste Wereldoorlog is groter dan ooit.Negentig jaar geleden kwam de Eerste Wereldoorlog tot een einde. Veel plekken en bouwwerken in België herinneren ons aan de historische periode van 1914 tot 1918: forten, bunkers, monumenten op slagvelden van weleer, oorlogskerkhoven, musea… Ontelbaar veel bezoekers gaan nog steeds op zoek naar de sporen van dit levende verleden.Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog is een praktisch naslagwerk over meer dan tweehonderd oorlogslocaties in ons land. Het is ook een handige gids, met uitgestippelde routes, detailkaarten en foto’s. Bij elke locatie wordt uitgebreid beschreven welke strijd er tijdens de oorlog is gevoerd. Een veelomvattend boek dat de Eerste Wereldoorlog in kaart brengt en waarbij zowel de Duitse inval, de bezetting, het IJzerfront, de geallieerde frontsector als de bevrijding en haar nasleep ruim aan bod komen.

Wil je het boek lezen?Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur S. Van Clemen. Lezen Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN