Kinderen en seksualiteit

Kinderen en seksualiteit - Sanderijn van der Doef | Northernlights300.org

...heid, relaties en seksualiteit die aansluit op de seksuele ontwikkeling van ... PDF Lentekriebels, kinderen en seksualiteit… ... ... Kinderen die ruimte krijgen voor een eigen seksuele ontwikkeling, ervaren (later) een positief gevoel over seksualiteit. Wie zich als opvoeder bewust is van persoonlijke ideeën over seksualiteit kan kinderen hierin positief begeleiden. Dit boek is bedoeld voor (aankomend) leidsters en leidinggevenden in de kinderopvang. Kinderen en seksualiteit. Informatie > Kinderen en seksualiteit. Kleine ki ... Kinderen en seksualiteit: beschermen of voorlichten ... ... . Kinderen en seksualiteit. Informatie > Kinderen en seksualiteit. Kleine kinderen willen alles weten. Dit is normaal en hoort bij de ontwikkeling van je kind. Daar hoort ook de seksuele ontwikkeling bij. Sommige ouders vinden het niet prettig om hiermee te worden geconfronteerd. Seksualiteit bij kleine kinderen drs. T. de Vos- van der Hoeven - juli 2001 Kinderen maken tussen hun geboorte en hun vierde jaar een enorme ontwikkeling door. Van een hulpeloos wezentje veranderen ze in een eigenwijze kleuter die van mening is alles zelf wel te kunnen. Over veel kanten van de ontwikkeling wordt veel gepraat. Seksualiteit hoort bij het leven. Echter, mensen met een (licht) verstandelijke beperking zijn kwetsbaarder dan andere mensen. 's Heeren Loo begeleidt jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking bij het ontwikkelen van een gezonde seksualiteitsbeleving. Kinderen en jongeren met autisme kunnen net zo goed verliefd worden en graag verkering willen met iemand. Ook hebben ze interesse in seksualiteit. Wat het voor hen lastiger maakt, is dat verliefdheid, relaties en seksualiteit zich afspelen in het contact met...

INFORMATIE

AUTEUR
Sanderijn van der Doef
DIMENSIE
7,48 MB
BESTANDSNAAM
Kinderen en seksualiteit.pdf

OMSCHRIJVING

Opvoeden en verzorgen van kinderen van twee tot circa twaalf jaarHoe ga je als ouder om met een kind dat 's avonds niet durft te gaan slapen? Moet je boos worden als je kleuter met zijn vriendinnetje doktertje speelt? Kun je maken dat je kind groenten lekker gaat vinden? Deze, en nog veel meer vragen uit de dagelijkse praktijk van jonge ouders worden beantwoord in de succesvolle serie Kinderen en… Een serie over het opvoeden en verzorgen van kinderen in de leeftijd van twee tot circa twaalf jaar, waarin zeer diverse en actuele thema's onder de loep worden genomen. Reeds verschenen in deze serie: Kinderen en grenzen stellen, Kinderen en pesten, Kinderen en ADHD, Kinderen en eigen wijsheid?Actuele thema's, beschreven vanuit praktische invalshoek?Geschreven in prettig leesbare, journalistieke stijl?Onmisbaar voor actieve ouders en verzorgers van nu!

Wil je het boek lezen?Kinderen en seksualiteit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sanderijn van der Doef. Lezen Kinderen en seksualiteit Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN