Verzameld werk

Verzameld werk - Gerard Reve | Northernlights300.org

...Willem van der Meiden en Wilken Veen. Uitgave Kok Utrecht, 965 pp ... Boekwinkeltjes.nl ... . Verkoopprijs 49,95 euro. * Er wordt gewerkt aan een Engelse vertaling van Bijbels ABC. Verzamelde Werken zijn hier haast onvermijdelijk literaire mausolea die een auteur vrij letterlijk bijzetten in de canon, waarna men de kraag dichttrekt en door de motregen huiswaarts treedt. In het geval van Richard Minne zou dat dubbel jammer zijn. Er is om te beginnen de onmiskenbare kwaliteit van dat werk. "V ... Verzameld werk - Uitgeverij Van Oorschot ... . Er is om te beginnen de onmiskenbare kwaliteit van dat werk. "Verzameld Werk" by Karvel van het Reve Verzameld Werk deel 1-7 - Geert van Oorschot - 2008-2011, first Dutch edition - Complete light-weight set with dust jacket. As new, 6 of 7 vols. still in store cellophane - A total of 6,860 pages Between 2008 and 2011 Van het Reve's collected works appeared in seven India paper verantwoording. gebruikt exemplaar. exemplaar Koninklijke Bibliotheek Den Haag, signatuur: NL 69 T 4880 05 . algemene opmerkingen. Dit bestand biedt, behoudens een aantal hierna te noemen ingrepen, een diplomatische weergave van Verzameld werk.Deel 5 van Cyriel Buysse, in een editie van A. van Elslander en Anne Marie Musschoot uit 1978.. redactionele ingrepen...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerard Reve
DIMENSIE
6,47 MB
BESTANDSNAAM
Verzameld werk.pdf

OMSCHRIJVING

Het eerste deel van het Verzameld werk van Gerard Reve verscheen bij gelegenheid van de vijfenzeventigste verjaardag van deze grootmeester van het Nederlandse proza.Het werk van Gerard Reve hoort zonder twijfel tot het belangrijkste dat de Nederlandse literatuur in de twintigste eeuw heeft voortgebracht. Niettemin is dit werk bij verschijnen vaak omstreden geweest. Bij de verschijning van zijn debuutroman De Avonden in 1947 liepen voor- en tegenstanders te hoop. In De Avonden - als eerste bekroond met de Reina Prinsen Geerlings Prijs - herkende men de stem van de jonge naoorlogse generatie en niet iedereen was met de mentaliteit daarvan ingenomen. De roman bleek in staat duurzaam een nieuw publiek aan te spreken. Voor velen geldt het boek als de belangrijkste Nederlandse roman van deze eeuw. Met De Ondergang Van De Familie Boslowits en Werther Nieland bevestigde Reve zijn positie als prozaschrijver. De in het Engels geschreven novelle Melancholia (1951) werd voorgedragen voor een reisbeurs; staatssecretaris Cals weigerde echter deze toe te kennen. In de volgende jaren verbleef Gerard Reve veel in Engeland. Hij publiceerde de bundel The Acrobat And Other Stories (1956). Vervolgens ging hij weer in het Nederlands schrijven. In 1961 verscheen de bundel Tien Vrolijke Verhalen en in 1962 het toneelstuk Commissaris Fennedy.

Wil je het boek lezen?Verzameld werk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerard Reve. Lezen Verzameld werk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN