Oud en arm

Oud en arm - G.N.M. Vis | Northernlights300.org

...hias Zomer Doof gevoel: doof in been, voet, arm en hand met tintelingen Een doof gevoel, gevoelloosheid of tintelingen zijn ongewone prikkelende sensaties die in elk deel van je lichaam kunnen optreden; in je hand, arm, vinger, voet, teen, been, tong, lip, etc ... Oud en arm van G.n.m. Vis | Boek en recensies | Hebban.nl ... . Meestal wordt een doof gevoel waargenomen in handen, voeten, armen en benen. Oud en arm Hervormde bejaardenzorg in Alkmaar, 1744-1994 € 19.00. Het Diakoniehuis van de Hervormde gemeente, gesticht in 1744, was de eerste grote kerkelijke bejaardeninrichting in Alkmaar. De Alkmaarse bejaardenzorg had echter een lange traditie . Oud en arm in India. wereldwijven. 21.12.2013 | 17:35 UUR | De AOW voor ... G.N.M. Vis, Oud en arm. Hervormde bejaardenzorg in Alkmaar ... ... .00. Het Diakoniehuis van de Hervormde gemeente, gesticht in 1744, was de eerste grote kerkelijke bejaardeninrichting in Alkmaar. De Alkmaarse bejaardenzorg had echter een lange traditie . Oud en arm in India. wereldwijven. 21.12.2013 | 17:35 UUR | De AOW voor een alleenstaande in Nederland bedraagt € 816,49 netto per maand. Da's geen vetpot zonder een aanvullend pensioen. In India was in 2011-2012 het bedrag dat de overheid aan ouderen uitbetaalde gemiddeld 124 roepies per oudere. Binding: Paperback Distributievorm: Boek (print, druk) Formaat: Niet bekend Aantal pagina's: Niet bekend Uitgeverij: Verloren b.v., uitgeverij ISBN: 9789065505026 ... Oud en arm G.n.m. Vis. 0. Verschenen in 2017 bij Uitgeverij Verloren b.v. Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0. Topics 0 Genre Mens & Maatschappij Uitgeverij Uitgeverij Verloren b.v. Laatste editie 09 mei 2017 ISBN 9789065505026 + Boekinformatie wijzigen. Jouw boekenplank Wil ik lezen. Catawiki Archeologie en bodemvondsten Oude kunst en antiquiteiten Archeologieveiling (Privécollectie) ... Oud-Grieks Brons Arm Torc ca 400 BC - Europa Ca. 400 BC. Rare and important Greek Archaic period arm torc with ram head terminals, beautiful details and nice patina. Gratis inpakservice - Oud en arm. Hervormde bejaardenzorg in Alkmaar, 1744-1994. Studie verschenen bij gelegenheid van het - ANTIQ11292 'Oud en arm wordt synoniem' is het thema van de Netwerkdag Financiën op dinsdag 13 oktober. We nodigen u van harte uit om deze dag bij te wonen. We hebben een interessant programma voor u samengesteld. Vanaf 10.00 uur inloop, opening om 10.30 uur, einde 16.00 uur Lezing door Peter Borgdorff, directeur van Pensioenfonds Zorg … Arm en rijk met oud en nieuw in Belgrado. BELGRADO - De kerstboom op het Plein van de Republiek is al even armzalig als de rij die in zijn richting schuifelt. Wonen in het oude Rome: huizen van rijk en arm Hoe je woonde in Rome werd bepaald door je status en budget. De toename van de bevolking in Rome leidde er toe dat men appartementsblokken bouwde. Deze appartementen werden aan extreem hoge huurprijzen verhuurd....

INFORMATIE

AUTEUR
G.N.M. Vis
DIMENSIE
8,45 MB
BESTANDSNAAM
Oud en arm.pdf

OMSCHRIJVING

Oud en arm 1e druk is een boek van G.N.M. Vis uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789065505026 Het Diakoniehuis van de Hervormde gemeente, gesticht in 1744, was de eerste grote kerkelijke bejaardeninrichting in Alkmaar. De Alkmaarse bejaardenzorg had echter een lange traditie. Het oudste Alkmaarse hospitaal (1341) bood huisvesting aan zieken en bejaarden die niet bij hun eigen familie terecht konden. Dat was ook het geval in de latere gasthuizen. In de vijftiende eeuw verrezen de eerste provinciehuizen, bestemd voor de stille armen uit de kleine burgerij. In latere eeuwen kwamen er meer van dit soort instellingen. De echte armenlui, ook oude lieden, waren al voor de reformatie aangewezen op de ondersteuning van de huisarmenmeesters. De reformatie bracht grote veranderingen in de ouderen- en armenzorg. De diakonie n van de protestantse kerken boden structurele hulp, maar verzorgden in principe alleen de eigen armen. Vanaf de eerste helft van de zeventiende eeuw droegen de aalmoezeniers als opvolgers van de huisarmenmeesters zorg voor de 'gemene armen', de lieden die niet bij enig kerkgenootschap waren aangesloten. Voor de ondersteuning van gemengd gehuwden trof men regelingen met de burgelijke overheid. Over het dagelijks leven in de Nederlandse bejaarden- en armeninrichtingen van vroeger is in het algemeen weinig bekend. In het gunstigste geval bestaan er beschrijvingen van de gebouwen en regentencolleges, maar wat er zich achter de ramen en deuren van de gestichten afspeelde blijft onbekend. Ook in Oud en arm krijgen instituties als de diakonie van de Hervormde gemeente, de huisarmenmeesters en het aalmoezeniershuis veel aandacht, maar daarnaast schetst Vis - met gebruikmaking van verschillende soorten bronnen - een boeiend beeld van wat er omging in het Diakoniehuis. De volgende zaken passeren hierin de revue: eten en drinken, kleding, de omgang van mannen en vrouwen met elkaar, orde en tucht, godsdienstig leven en hygi ne en ziekten. Daardoor is Oud en arm niet alleen van belang voor de liefhebbers van Alkmaarse geschiedenis, maar voor allen die zich interesseren voor de geschiedenis van de Nederlandse armen- en ouderenzorg en de geschiedenis van het dagelijks leven.

Wil je het boek lezen?Oud en arm in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G.N.M. Vis. Lezen Oud en arm Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN