Kleinschalig zorgen

Kleinschalig zorgen - Angèle Jonker | Northernlights300.org

...an een thuissituatie waar het welzijn van de bewoner voorop staat ... Kleinschalig wonen | De Zorgboog ... . Kleinschalig wonen. Op een aantal locaties in Eindhoven biedt Vitalis kleinschalig verpleegd of verzorgd wonen aan. Het zorgaanbod verschilt per locatie. Op alle locaties staan de kwaliteit van de zorg en het wonen in een veilige omgeving centraal. Het arrangement Kleinschalig zorgen & voeding is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt. Kleinschalig zorgen voor mensen met dementie gaat verder dan "a ... Kleinschalig Zorgen - Nursing Congressen ... . Kleinschalig zorgen voor mensen met dementie gaat verder dan "alleen maar" kleinschalig wonen. Voor verzorgenden is het een andere manier van werken: het contact met de bewoner als mens staat centraal. Zij brengen samen met bewoners de dag door. Ze doen bijvoorbeeld samen huishou ... Kleinschalige zorg is integrale, vraaggestuurde zorg. • De attitude van de medewerker; Kleinschalige zorgverlening vraagt om medewerkers met een integrale, vraaggestuurde, persoons- of relatiegerichte attitude. Vanuit het vervolgonderzoek is duidelijk geworden dat de attitude van de medewerker hierin een doorslaggevende factor is....

INFORMATIE

AUTEUR
Angèle Jonker
DIMENSIE
3,22 MB
BESTANDSNAAM
Kleinschalig zorgen.pdf

OMSCHRIJVING

Kleinschalig zorgen voor mensen met dementie gaat verder dan ‘alleen maar’ kleinschalig wonen. Voor verzorgenden is het een andere manier van werken: het contact met de bewoner als mens staat centraal. Zij brengen samen met bewoners de dag door. Ze doen bijvoorbeeld samen huishoudelijke klusjes en bereiden samen de maaltijden. Dit vraagt om specifieke competenties.Met dit boek willen we de aansluiting tussen opleiding en werkvloer verbeteren. Het geeft verzorgenden handreikingen om op een bewuste manier persoonsgerichte zorg te verlenen. Tips en praktijkopdrachten helpen daarbij. De onlinecomponent van het boek bestaat uit verdieping van de lesstof via deeplinks, oefenvragen en samenvattingen.Het boek is opgebouwd uit drie delen. Het eerste deel geeft algemene informatie over kleinschalig zorgen. Deel twee gaat dieper in op wat kleinschalig zorgen betekent voor werkwijzen en methodes. Het laatste deel behandelt belangrijke wet- en regelgeving.Kleinschalig zorgen. Voor mensen met dementie is bedoeld voor de studierichtingen Verzorgende en Medewerker Maatschappelijke Zorg (niveau 3). Maar het is ook een handig hulpmiddel bij cursussen en incompany-trainingen aan verzorgenden, woonzorgbegeleiders en andere professionals.Over de auteursAngèle Jonker is verpleegkundige en gepromoveerd sociaal gerontoloog. Haar Stichting Jonkerszorg biedt een verzorgd thuis aan twee woongroepen voor mensen met dementie. Ze geeft ook trainingen en lezingen.Wilma Spijkers begon in 1978 in de ouderenzorg. Sinds 1998 werkt zij als adviseur, opleider/ trainer en coach bij Omring. Hier ontwikkelt ze leertrajecten voor zorg- en welzijnsmedewerkers.Betty van Wijngaarden is tekstschrijver, hoofd-/eindredacteur en projectcoördinator. Ze heeft tien jaar gewerkt voor het vakblad Tijdschrift voor Verzorgenden, waardoor ze kleinschalig zorgen vanaf de pioniersfase heeft gevolgd.

Wil je het boek lezen?Kleinschalig zorgen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Angèle Jonker. Lezen Kleinschalig zorgen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN