De Onstuimige Spelbreker Jan Wolkers

De Onstuimige Spelbreker Jan Wolkers - Paul Steenhuis | Northernlights300.org

...enmalige wereldrecord van Jesse Owens. Jan Wolkers was uitgehold en moe ... Het litteken van de dood - De Bezige Bij ... . De dood kwam niet als een onstuimige spelbreker, maar nam hem mee op kousenvoeten. "De Onstuimige Spelbreker" | ISBN 9789086901562 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. 'Wolkers De onstuimige spelbreker' Jan Wolkers gefotografeerd door Koos Breukel, Texel 3 9 2007 (2007) Pieter Steinz bespreekt 'Turks fruit' in 'Het web van de wereldliteratuur. Welke 100 boeken hebben de literaire X-factor?' (2007) Home / fotogra ... Jan Wolkers | De Volkskrant ... . Welke 100 boeken hebben de literaire X-factor?' (2007) Home / fotografie / fotografen a-z / De onstuimige spelbreker. Jan Wolkers gefotografeerd door Koos Breukel Texel 3 9 2007. De onstuimige spelbreker. Het bleek een opname van Wolkers uit de tijd dat hij de honderd meter in 10,3 seconde liep. Er zijn die middag in september 28 foto's gemaakt. 22 ervan zijn opgenomen in De onstuimige spelbreker . De titel verwijst naar het essay dat Wolkers in 2005 over de dood schreef: 'Ik houd van de dood als onstuimige spelbreker'. De Onstuimige Spelbreker. Veenman Een uniek document! De portretten van Jan Wolkers op de laatste fotosessie enkele weken voor zijn overlijden. Een van deze portetten stond voor op M van NRC Handelsblad. Samen met Paul Steenhuis (NRC) verbleven zij een dag bij de ...

INFORMATIE

AUTEUR
Paul Steenhuis
DIMENSIE
4,78 MB
BESTANDSNAAM
De Onstuimige Spelbreker Jan Wolkers.pdf

OMSCHRIJVING

De onstuimige spelbreker : Jan Wolkers gefotografeerd door Koos Breukel Texel 3 9 2007 / [fotografie.: Koos Breukel ; tekst: Paul Steenhuis.‘Ik houd van de dood als onstuimige spelbreker’, schreef Jan Wolkers in het laatste essay dat hij publiceerde. Vandaar de titel van De onstuimige spelbreker, een fraai uitgegeven beeldverslag van de fotosessie die Jan Wolkers anderhalve maand voor zijn dood deed met Koos Breukel. De foto’s werden gemaakt in opdracht van M, het maandblad van NRC Handelsblad, dat prominente Nederlanders liet portretteren als tegenhangers van de geschilderde 17de-eeuwers op de tentoonstelling ‘Hollanders in beeld’ in het Mauritshuis (t/m 13.01.2008). De Wolkersfoto’s, waarvan er één op de cover kwam, vormden de pendant van Rembrandts Portret van een oude man (1667), waarover Wolkers tegen de chef van M, Paul Steenhuis, opmerkte: ‘Eigenlijk vind ik het een tompouce, waarvan de vla die tussen het roze gebak zit, al behoorlijk groen aan het uitslaan is.’ Wolkers was enthousiaster over Breukels foto's, die in dit boekje alle 21 gereproduceerd zijn, de een nog scherper en indrukwekkender dan de andere. Om in een lijstje te zetten.

Wil je het boek lezen?De Onstuimige Spelbreker Jan Wolkers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul Steenhuis. Lezen De Onstuimige Spelbreker Jan Wolkers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN