Het hoogste goed

Het hoogste goed - Andrea Bajani | Northernlights300.org

... moest er even inkomen. Maar toen ik er in zat, zat ik er ook echt in ... Het hoogste goed | Steenis-van den Dikkenberg, Mieke van ... ... . Dit boek is geschreven als een sprookje, en toch weer niet. Het is tastbaarder en concreter, al zweeft en mijmert het. Het is een prachtig, intiem, poëtisch boekje over verdriet. Je hoogste goed, dat is een mooi begrip dat ik las in een boekje dat ik al jaren in mijn boekenkast heb staan. Het boek heet 'Geld, kracht, liefde. Het […] Het hoogste goed door Andrea Bajani Het hoogste goed, ik moest er even inkomen. Maar toen ik er in zat, zat ik er ook echt in. Dit boek is geschrev ... bol.com | Het hoogste goed, Andrea Bajani | 9789025304553 ... ... . Maar toen ik er in zat, zat ik er ook echt in. Dit boek is geschreven als een sprookje, en toch weer niet. Het is tastbaarder en concreter, al zweeft en mijmert het. Het is een prachtig, intiem, poëtisch boekje over verdriet. Vertalingen in context van "Het hoogste goed" in Nederlands-Frans van Reverso Context: Gebeden waarbij om het hoogste goed gevraagd wordt manifesteren zich als grote en kleine wonderen, en maken de weg vrij voor een leven van gemak en gratie. Het hoogste goed. 'Er was eens een jongen die een verdriet met zich meedroeg waarvan hij niet wilde scheiden. Hij nam het overal mee naart...

INFORMATIE

AUTEUR
Andrea Bajani
DIMENSIE
5,59 MB
BESTANDSNAAM
Het hoogste goed.pdf

OMSCHRIJVING

"Er was eens een jongen die een verdriet met zich meedroeg waarvan hij niet wilde scheiden. Hij nam het overal mee naartoe. Hij liep er elke morgen mee door het dorp naar school. Als hij in de klas ging zitten, nestelde het verdriet zich aan zijn voeten en lag daar dan vijf uur zonder een kik te geven. In het speelkwartier nam de jongen het mee naar de speelplaats, en als de school uitging liep hij in tegenovergestelde richting terug door het dorp, het verdriet aan zijn zijde. Als hij thuiskwam waste hij zijn handen, want dat hadden zijn vader en moeder hem zo geleerd. Daarna deed hij de deur van de ijskast open, keek of er iets voor hem klaarstond, en als dat niet zo was maakte hij spaghetti met tomaat. Vervolgens legde hij een tafelkleed op tafel en at. Het verdriet klom op de stoel naast hem, en terwijl hij at aaide de jongen het. Maar als zijn ouders erbij waren, lag het verdriet aan de voeten van de jongen. Af en toe liet de jongen zijn hand onder tafel verdwijnen en gaf het een stukje brood. De snuit van het verdriet zocht zijn hand, en daarna likte het zijn vingers.'Elk mens draagt een eigen verdriet met zich mee. Groot of klein, hanteerbaar of onbeheersbaar. In deze poëtische roman onderzoekt Andrea Bajani het wezen van het verdriet.

Wil je het boek lezen?Het hoogste goed in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Andrea Bajani. Lezen Het hoogste goed Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN