De waan van Cotard

De waan van Cotard - David Nolens | Northernlights300.org

...al als ... Een foto op internet plaatsen kan verstrekkende gevolgen hebben ... Recensie: De waan van Cotard (2016), David Nolens ... . Jean wordt terug gekatapulteerd naar zijn vijftiende levensjaar, toen hij tijdens het examen wiskunde de school verliet. Hij keerde niet meer terug, ook niet naar zijn ouderlijk huis. Eenmaa Een foto op internet plaatsen kan verstrekkende gevolgen hebben. Jean wordt terug gekatapulteerd naar zijn vijftiende levensjaar, toen hij tijdens het examen wi Bekijk de veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur, per mail boek ... De waan van Cotard is een prachtige elegie voor het zelf ... ... . Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur, per mail [email protected] of telefonisch op 085-0293184. Uitgeverij De Bezige Bij Van Miereveldstraat 1 1071 DW Amsterdam. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 33295148 BTW nummer: NL0011.77.199 B01 Bestel De waan van Cotard van David Nolens. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd 9789023498407 - De waan van Cotard door David Nolens.. Een foto op internet plaatsen kan verstrekkende gevolgen hebben. Jean wordt terug gekatapulteerd naar zijn vijftiende levensjaar, toen hij tijdens het examen wiskunde de school verliet. Hij keerde nie.. Het syndroom van Cotard wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een nihilistische waan die betrekking heeft op het eigen lichaam en valt niet eenduidig onder te brengen in de geldende categorische indeling. Beschreven wordt een 88-jarige man met het syndroom van Cotard, die herstelde na farmacotherapie. doel Een overzicht geven van de ......

INFORMATIE

AUTEUR
David Nolens
DIMENSIE
8,28 MB
BESTANDSNAAM
De waan van Cotard.pdf

OMSCHRIJVING

Een foto op internet plaatsen kan verstrekkende gevolgen hebben. Jean wordt terug gekatapulteerd naar zijn vijftiende levensjaar, toen hij tijdens het examen wiskunde de school verliet. Hij keerde niet meer terug, ook niet naar zijn ouderlijk huis. Eenmaal volwassen belandt hij in een diepe psychose. Onder de oppervlakte gaat hij op wandel in zijn jeugd, die hem duidelijk parten speelt. In een obsederende stijl onderzoekt David Nolens wat er gebeurt als we het gevoel hebben niet meer van onszelf te zijn, als ‘hij’ en ‘ik’ inwisselbaar worden. Nolens voert bijzondere personages op – een nacht-wachter, een dakloze transgender en een waanbeeld van een meisje – en zet hen in hun zoektocht naar een geborgen leven tegenover elkaar. In deze subtiele maar ook groteske roman worden schijn en werkelijkheid danig door elkaar gehusseld. De waan van Cotard is een ijzersterke psychologische studie die wordt voortgestuwddoor Nolens’ uitgekiende verhaal- en vertelstructuur.

Wil je het boek lezen?De waan van Cotard in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur David Nolens. Lezen De waan van Cotard Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN