Op Ontdekkingsreis! - De Oceanen

Op Ontdekkingsreis! - De Oceanen - Nick Hunter | Northernlights300.org

...lle Oceaan, waren er ook reizigers in het noorden ... James Cook (1728-1779) - Britse ontdekkingsreiziger ... ... . De dood van James Cook Derde reis Cook en zijn dood. Een jaar later, in juli 1776, begon Cooks derde en laatste ontdekkingsreis. Hij voer naar Nieuw Zeeland en Nieuw Holland (Australië), bracht bij Tonga (Polynesië) liefst 61 eilanden in kaart, landde op Tahiti en bereikte ook de Noord-Amerikaanse kust. Op één van de diepste en meest afgelegen plekken van de aarde, de Marianentrog in de Stille Oceaan, is een nieuwe soort vlokreeft ontdekt. Onderzoekers van de Universiteit van Newcastle ... bol.com | Op Ontdekkingsreis! - Woestijnen, Nick Hunter ... ... . Onderzoekers van de Universiteit van Newcastle hebben de nieuwe soort "Eurythenes Plasticus" genoemd; een verwijzing naar het plastic dat in het kreeftje werd aangetroffen. 1. De "Torre de Belém" (toren van Belém): deze toren op de oever van de Taag is in het begin van de 16de eeuw gebouwd om de ontdekkingsreizen van Vasco da Gama te herdenken. 2. De "Padrão dos Descobrimentos" werd in 1960 gebouwd toen de 500ste sterfdag van Hendrik de Zeevaarder werd herdacht. Piet Piraat Wonderwaterwereld: Kinderserie waarin Piet Piraat op ontdekkingsreis gaat in de oceaan. In het 'Grote Wonderwaterwereldboek' leest Piet Piraat alles over de dieren die in zee leven. Daarna gaat hij in zijn duikboot de dieren bekijken. Maak samen met Piet Piraat kennis met de meest ongelofelijke vissen en zeedieren! Ontdekkingsreizen 5,8. Werkstuk door een ... Zij hadden Europa geleerd dat er nog een continent bestond, dat al de oceanen in de wereld met elkaar in verbinding stonden en dat de wereld veel groter was dan ze dachten. ... Nederlanders voeren al tijden op de Sont en de Baltische landen. Ontdekkingsreis naar Indi ... De rest van de reis verliep echter wel voorspoedig en op 10 maart 1499 werd de Kaap de Goede Hoop opnieuw gerond. In september arriveerde Da Gama vervolgens weer in Lissabon, twee jaar nadat hij vertrokken was. ... (Admiraal van de Indische Oceaan) voeren....

INFORMATIE

AUTEUR
Nick Hunter
DIMENSIE
4,55 MB
BESTANDSNAAM
Op Ontdekkingsreis! - De Oceanen.pdf

OMSCHRIJVING

Ga mee op ontdekkingsreis naar... zeeën en oceanen! In dit boek lees je hoe je je weg vindt en wat je nodig hebt om op expeditie te gaan. En hoe je weer veilig thuiskomt. Oceaan-experts vertellen over hun onderzoek en hun ervaringen. Je maakt ook kennis met ontdekkingsreizigers. Je leest over onderzeese bergen, en over waterplanten en zeedieren.

Wil je het boek lezen?Op Ontdekkingsreis! - De Oceanen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nick Hunter. Lezen Op Ontdekkingsreis! - De Oceanen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN