Einde oefening

Einde oefening - G.J. Felius | Northernlights300.org

...n waren wanhopig", legt ze de toenemende paniek op de boot uit ... Omroep Flevoland - Nieuws - Einde oefening voor ... ... . Einde oefening Als rugvinnen van dolfijnen verrijzen ze in het landschap, de staarten van Boeings en Airbussen die staan te bakken in de Teruelse zon. Het KLM-blauw van drie jumbo's doemt onmiskenbaar op. De richtingaanwijsborden die uiteindelijk verschijnen naar de luchthaven zonder passagiers, zijn op dat moment volstrekt overbodig. Einde oefening voor 'reisbureau Lidl' Lidl begon in 2011 met de verkoop van reizen in Nederland. Per 1 juni stopt het ermee. Commerce; 3 June 2020 In één k ... Zalen van groot tot klein zijn bang voor einde oefening ... ... . Per 1 juni stopt het ermee. Commerce; 3 June 2020 In één klap over en uit. Einde oefening. (Ilja Gort: De geluksvogel. 2013) • Discussie gesloten. Einde oefening. Klaar uit. (Marcel van Roosmalen: Je moet opschrijven dat hier niets gebeurt. 2018) • Ja, toen ze merkte dat haar laatste slachtoffer lag dood te gaan heeft ze 112 gebeld. En dat was einde oefening. Het is nog lang geen einde oefening.' Herman Kuiphof, sportcommentator in ruste: 'Helemaal over is het natuurlijk nog niet. Als Nederland op 1 september van Ierland wint, ligt alles weer anders. Een zekere vergelijking met het falen van PSV, Feyenoord en Ajax op Europees niveau valt wel te maken. Einde oefening voor Opel Cascada. Ondanks dat de zomer in zicht is, neemt Opel afscheid van zijn zonnekoning Cascada. Uit de Opel-fabriek in het Poolse Gliwice rollen momenteel de laatste exemplaren van de band. „Anders is het einde oefening", zegt een sombere VSCD-directeur Gabbi Mesters. Directeur Edwin van Balken in zijn lege Schouwburg in Haarlem, hoopt vooral dat het theater weer kan gaan leven. Dinsdagochtend kreeg Ted van Leeuwen te horen dat hij moet vertrekken bij FC Twente. Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel want de techn...

INFORMATIE

AUTEUR
G.J. Felius
DIMENSIE
12,83 MB
BESTANDSNAAM
Einde oefening.pdf

OMSCHRIJVING

'Einde oefening' is een feest der herkenning voor zowel oud-dienstplichtigen als (oud) beroepsmilitairen. Het gaat over het dagelijkse leven van 'oliebol' tot 'ouwe stomp' en van cadet tot generaal die hebben gediend tijdens de Koude Oorlog in de Koninklijke Landmacht. Het verhaal gaat van het opmaken van het wolletje, het gezicht zwartmaken met gebrande kurk, koperpoetsen, vouwen persen in het uniform, oefeningen op de oefenterreinen in Nederland, zoals de Ermelose, de Elspeetse en de Oirschotse heide en in het buitenland, zoals La Courtine, Beverlo, Sennelager, Munster en Vogelsang, schieten in de Harskamp, op Oldebroek en in Bergen Hohne, de grote oefeningen in voormalig West Duitsland buiten de oefenterreinen, de beruchte inspecties van de eenheden en van de individuele militair tot en met de voorbereiding en het beoefenen van de destijds zeer geheime oorlogsplannen ingeval van een Warschaupact-offensief. Ook wordt, met de nodige anekdotes, aandacht besteed aan de invloed van de culturele revolutie in de jaren zestig op het leger.Het verhaal is tevens ode aan de oud-dienstplichtigen, die naar mening van de schrijver, nog nooit officieel zijn bedankt voor hun bijdrage aan het winnen van de Koude Oorlog.Het boek is met vlotte pen en veel humor geschreven. Het is een en al nostalgie naar de dienst(plicht)tijd.'Einde oefening' is een absolute aanrader, niet alleen voor oud-militairen - zowel dienstplichtig als beroeps - maar ook voor hen die van plan zijn te kiezen voorhet beroep van militair en degenen die nooit hebben 'gediend', maar een kijkje willen nemen achter de militaire schermen van destijds.

Wil je het boek lezen?Einde oefening in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G.J. Felius. Lezen Einde oefening Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN