Gregoriaans parfum

Gregoriaans parfum - B. Reesinck | Northernlights300.org

...eldende taal de lotgevallen van een aanvankelijk wereldvreemde jongeman, die kiest voor het monnikenbestaan ... Gregoriaans parfum van B.N.M. Reesinck? Prijsvergelijk! ... . Het zijn moeilijke tijden voor het gregoriaans - de oudste muziek van West-Europa. Het gezongen officiegebed in het hart van Amsterdam kan alleen blijven met uw steun. De Schola heeft veel kosten (publiciteit, honorarium dirigent, muziekkosten, etc.). De eigen bijdrage (EUR 300 per jaar per koorlid) van de koorleden zijn niet kostendekkend. ↑gregoriaans" in: Sijs, Nicoline van der, Chronologisch woordenboek. De ouderdom en herkomst van onze w ... Vind parfum rotterdam op Marktplaats - juni 2020 ... . ↑gregoriaans" in: Sijs, Nicoline van der, Chronologisch woordenboek. De ouderdom en herkomst van onze woorden en betekenissen, 2e druk, Amsterdam / Antwerpen: Veen, 2002; op website dbnl.org; ISBN 90 204 2045 3 ↑ gregoriaans op website: Etymologiebank.nl ↑ Woordenboek der Nederlandsche taal (1864-2001). Gregoriaans Het christendom is het geloof, dat overal wordt verspreid en de liturgie is van de Latijnse kerk (Rome). De muziek ervan (de kerkelijke gezangen) wordt vanaf 850 Gregoriaans genoemd, omdat deze volgens de overlevering onder Paus Gregorius I (590-604) is geordend en vastgesteld. "Het gregoriaans geeft zuiver melodisch alle edele roerselen van de menselijke ziel weer. Men behoeft niet vertrouwd te zijn met het ingewikkelde toonstelsel... Het gregoriaans kende in de loop der eeuwen zijn ups en downs. In de twaalfde eeuw kwam de eerste teruggang met de conductus, een kerkelijke melodie, waarbij de Latijnse tekst, in tegenstelling tot het gregoriaans, tegelijkertijd in verschillende stemmen werd gezongen....

INFORMATIE

AUTEUR
B. Reesinck
DIMENSIE
10,47 MB
BESTANDSNAAM
Gregoriaans parfum.pdf

OMSCHRIJVING

Op vrijdag 28 maart werd het eerste exemplaar van'Gregoriaans parfum' officieel in ontvangst genomen door de burgemeester van Nieuwkoop, Frans Buyserd, tijdens een feestelijke boekpresentatie in het lokaal gelegen Reghthuys.Over het boek:'Gregoriaans parfum' is het schitterende literaire debuut van een tachtigjarige auteur. Het verhaal speelt in het begin van de twintigste eeuw en beschrijft in beeldende taal de lotgevallen van een aanvankelijk wereldvreemde jongeman, die kiest voor het monnikenbestaan. Hij dompelt zich onder in een gesloten mannengemeenschap die tegenwoordig vrijwel niet meer bestaat. Bert Reesinck gunt de lezer een zeldzame kijk op deze levensomstandigheden, waarin hij zelf ook lange tijd heeft verkeerd. De hoofdpersoon Robert verkiest, net als de auteur, na vijftien jaar het wereldse leven en gaat op zoek naar hetgeen hij in het beschutte kloosterleven niet heeft kunnen vinden: de liefde van een vrouw. Tijdens zijn omzwervingen wordt hij zich langzaam bewust van zijn nieuwe leven en leert met vallen en opstaan met vrouwen om te gaan. 'Gregoriaans parfum' vertelt dat in feite alles wat een mens zintuiglijk, intuïtief en emotioneel kan waarnemen, een diepe schoonheid in zich bergt. Deze roman helpt de lezer om de glans die over alles heen ligt, te ontdekken. Met zijn prachtige zinnen neemt Bert Reesinck de lezer ongemerkt mee in zijn nooit eindigende, natuurlijke zoektocht naar schoonheid. Hij weet daarbij de aandacht tot op de laatste bladzijde vast te houden.

Wil je het boek lezen?Gregoriaans parfum in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur B. Reesinck. Lezen Gregoriaans parfum Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN