Emo's reis

Emo's reis - Dick E.H. de Boer | Northernlights300.org

...ds 2015 is er een nieuwe mogelijkheid beschreven om fietsend Rome te bereiken ... Emo Reis - YouTube ... . Dat is de route, die Peter Molog ontwikkelde op basis van het verhaal van Emo, abt van het verdwenen klooster Romerswerf (ruim vijf kilometer ten noorden van Appingedam). Kortom, Emo's reis is een heerlijke aanrader voor iedereen die van reizen en het verleden houdt en dat het liefst combineert!' Annet van Wiechen op www.oudweb.nl mei 2015. Verder gesignaleerd op: OudWeb-log - voorbije toekomst, ... Emo´s Reis - voorheen-de-boswachter.nl ... .oudweb.nl mei 2015. Verder gesignaleerd op: OudWeb-log - voorbije toekomst, 17 april 2015. Vergelijkbaar product Van deze reis is een beknopt verslag gemaakt (opgenomen in de Cronica Florida Horti), vermoedelijk geschreven door Menko, een opvolger van Emo, op basis van aantekeningen van Emo. Dit handschrift is thans aanwezig in de Universiteitsbibliotheek van de Rijksuniversiteit van Groningen. Tijdens deze reis door Frankrijk treden we in de voetsporen van de Fries-Groningse abt Emo van Wittewierum. Dick de Boer, emeritus hoogleraar middeleeuwse geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, beschrijft in een schitterend boek Emo's reis in 1212 van zijn premonstratenzer kloostertje bij Appi...

INFORMATIE

AUTEUR
Dick E.H. de Boer
DIMENSIE
10,12 MB
BESTANDSNAAM
Emo's reis.pdf

OMSCHRIJVING

In Emo's reis volgt prof.dr. Dick E.H. de Boer de tocht die de Fries-Groningse abt Emo tussen november 1211 en juli 1212 naar Rome maakte. Op basis van de Kroniek van het klooster Bloemhof en met gebruik van talrijke historische documenten schetst hij van dag tot dag een beeld van het landschap en de samenleving in het Europa van het begin van de dertiende eeuw, gezien door de ogen van Emo én door die van een moderne reiziger. Meer dan 800 afbeeldingen en teksten, van troubadoursliederen tot kronieken, openen vensters op de fascinerende wereld van 800 jaar geleden. Aan de hand van schematische kaarten loopt Emo's route als een rode draad door het boek.

Wil je het boek lezen?Emo's reis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dick E.H. de Boer. Lezen Emo's reis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN