De saga van Egil, de zoon van Kale Grim

De saga van Egil, de zoon van Kale Grim - Snorri Sturluson | Northernlights300.org

... Rusland, Lapland, Friesland, Noorwegen, Denemarken en IJsland ... De Kunst van het crashen - Peter Verhelst | Boeken.com ... . Egil is ondanks zijn vele gebreken representatief voor de echte Scandinavische geest - het is een van de intrigerendste personages uit de middeleeuwse literatuur. De saga van Egil, de zoon van Kale Grim (geschreven rond 1230) biedt een panoramische kijk op de wereld van de Vikingen vanaf het midden van de negende eeuw tot het eind van de tiende. De saga van Egil, de zoon van Kale Grim. Egil heeft iets tro ... De saga van Egil - Snorri Sturluson - JKleest ... . De saga van Egil, de zoon van Kale Grim. Egil heeft iets trol-achtigs. Hij is een moordenaar, dronkenlap, vrek, dichter, zwerver, boer, jurist en runenmeester. Hij is genadeloos en wraakzuchtig, maar ook trouw en gevoelig. Egil is ondanks zijn vele gebreken representatief voor de echte Scandinavische geest - het is een van de intrigerendste personages uit de middeleeuwse literatuur.De saga ... De saga van Egil, de zoon van Kale Grim (geschreven rond 1230) biedt een panoramische kijk op de wereld van de Vikingen vanaf het midden van de negende eeuw tot het eind van de tiende. We komen in Engeland, Rusland, Lapland, Friesland, Noorwegen, Denemarken en IJsland. De saga van Egil, de zoon van Kale Grim | ISBN 9789025305963 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De saga van Egil, de zoon van Kale Grim (geschreven rond 1230) biedt een panoramische kijk op de wereld van de Vikingen vanaf het midden van de negende eeuw tot het eind van de tiende. We komen in Engeland, Rusland, Lapland, Friesland, Noorwegen, Denemarken en IJsland. Egil heeft iets trol-achtigs....

INFORMATIE

AUTEUR
Snorri Sturluson
DIMENSIE
3,44 MB
BESTANDSNAAM
De saga van Egil, de zoon van Kale Grim.pdf

OMSCHRIJVING

Egil heeft iets trol-achtigs. Hij is een moordenaar, dronkenlap, vrek, dichter, zwerver, boer, jurist en runenmeester. Hij is genadeloos en wraakzuchtig, maar ook trouw en gevoelig. Egil is ondanks zijn vele gebreken representatief voor de echte Scandinavische geest – het is een van de intrigerendste personages uit de middeleeuwse literatuur.De saga van Egil, de zoon van Kale Grim (geschreven rond 1230) biedt een panoramische kijk op de wereld van de Vikingen vanaf het midden van de negende eeuw tot het eind van de tiende. We komen in Engeland, Rusland, Lapland, Friesland, Noorwegen, Denemarken en IJsland. Het verhaal wordt gedomineerd door de demonische verschijning van de held Egil – en de invloed van de god met de vele gezichten, Odin.De saga van Egil behoort tot de zogenaamde "Grote Vijf', de vijf mooiste saga's die de Oudnoorse taal heeft voortgebracht.

Wil je het boek lezen?De saga van Egil, de zoon van Kale Grim in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Snorri Sturluson. Lezen De saga van Egil, de zoon van Kale Grim Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN