De normenhiërarchie van het Koninkrijk der Nederlanden

De normenhiërarchie van het Koninkrijk der Nederlanden - H.G. Hoogers | Northernlights300.org

... aanbevolen: kleiner (minder MB's) & geschikt voor tablets ... Algemene maatregel van rijksbestuur - Wikipedia ... . Binnen de PDF's is het mogelijk op woordniveau te zoeken. Buy De normenhiërarchie van het Koninkrijk der Nederlanden: een bijdrage aan het constitutioneel Koninkrijksrecht 01 by H.G. Hoogers (ISBN: 9789058504746) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Het Koninkrijk der Nederlanden bezat ook nog een aantal overzeese gebiedsdelen: Nederlands-Indië, Suriname en de Nederlandse Antillen. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het dekolonisatieproces o ... De normenhiërarchie van het Koninkrijk der Nederlanden ... . Na de Tweede Wereldoorlog kwam het dekolonisatieproces op gang. Koningin Juliana tekende in 1949 de soevereiniteitsoverdracht van Nederlands-Indië. De normenhiërarchie van het Koninkrijk der Nederlanden: een bijdrage aan het constitutioneel Koninkrijksrecht Hoogers, H. G., , Noté /5: Achetez De normenhiërarchie van het Koninkrijk der Nederlanden: een bijdrage aan het constitutioneel Koninkrijksrecht de Hoogers, H.G.: ISBN: 9789058504746 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour...

INFORMATIE

AUTEUR
H.G. Hoogers
DIMENSIE
8,80 MB
BESTANDSNAAM
De normenhiërarchie van het Koninkrijk der Nederlanden.pdf

OMSCHRIJVING

De normenhiërarchie van het Koninkrijk der Nederlanden 1e druk is een boek van H.G. Hoogers uitgegeven bij Wolf Productions. ISBN 9789058504746 Het praktische belang van een goed inzicht in de onderlinge verhouding van normen in een rechtsorde is groot. Want niet alleen kan een goed inzicht in de hiërarchie van normen behulpzaam zijn om te kunnen begrijpen waar de bevoegdheid om lagere normen te stellen haar grondslag vindt, maar bovendien is het orgaan dat bevoegd is de lagere norm uit te vaardigen daarbij gebonden aan alle hogere normen: de lagere norm mag niet afwijken van de hogere norm, tenzij deze daartoe de ruimte schept, op straffe van onverbindendheid. In dit essay onderzoekt Hoogers een belangrijk, maar tot op heden nog betrekkelijk ongerept staatsrechtelijk thema: de wijze waarop de hiërarchie van algemeen verbindende voorschriften binnen het Koninkrijk der Nederlanden gestructureerd is en begrepen dient te worden. Over deelonderwerpen die aan dit thema raken (zoals de verhouding tussen de Grondwet en de wet, tussen voorschriften van nationaal recht en internationaal recht of tussen Grondwet en Statuut) is wel het nodige verschenen, maar een studie waarin vanuit het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden als hoogste (interne) regeling de hiërarchische verhouding tussen normen binnen het Koninkrijk systematisch uiteengezet wordt, ontbrak tot op heden. Dit essay wil in die lacune voorzien en aldus een bijdrage leveren aan de studie van het constitutionele recht van het Koninkrijk als geheel. Inhoud: Na de inleiding van hoofdstuk 1 analyseert Hoogers in hoofdstuk 2 de onderlinge verhouding van Grondwet en Statuut. In hoofdstuk 3 worden de verhouding tussen normen van Koninkrijksrecht en volkenrechtelijke normen, Europese normen daaronder begrepen, bestudeerd. In hoofdstuk 4 wordt bezien hoe Rijkswet, Algemene Maatregel van Rijksbestuur, Koninklijk Rijksbesluit en Ministeriële Rijksregeling enerzijds en Landsnormen anderzijds zich tot elkaar verhouden: daar zal ook aandacht besteed worden aan de verhouding tussen Rijksnormen en grondwettelijke normen die slechts in Nederland gelding hebben. In hoofdstuk 5 wordt de verhouding tussen Koninkrijksrecht en interregionaal recht enerzijds, en interregionaal recht en Landsrecht anderzijds geanalyseerd. Het 6e en laatste hoofdstuk, ten slotte, bevat de conclusies.

Wil je het boek lezen?De normenhiërarchie van het Koninkrijk der Nederlanden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.G. Hoogers. Lezen De normenhiërarchie van het Koninkrijk der Nederlanden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN