De Nederlandse Maagd

De Nederlandse Maagd - Marente de Moor | Northernlights300.org

...1936. Janna, een jonge Nederlandse schermster, wordt door haar vader op de trein gezet om in de leer te gaan bij zijn oude vriend, maître Ego ... De Nederlandse maagd - Marente de Moor | Boeken.com ... ... Meuffels, Carmen - Moor, Marente de - Liefde en degens September 1936. Een achttienjarig meisje wordt naar een bijna leegstaande villa op een verlaten landgoed gestuurd om daar schermlessen te krijgen van een verbitterde man met een groot litteken die vroeger een goede vriend van haar vader was maar nu om mysterieuze redenen niet meer. Met deze lange zin is de inhoud van De Nederlandse maagd ... Marente de Moor - De Nederlandse maagd (Querido - Amsterdam) ISBN 9789021440293 ... Marente de Moor - Wikipedia ... . Met deze lange zin is de inhoud van De Nederlandse maagd ... Marente de Moor - De Nederlandse maagd (Querido - Amsterdam) ISBN 9789021440293 uitgave uit 2011 297 pp paperback ***NIEUWSTAAT*** Staat van het boek: 10.0 Winnaar van de AKO Literatuurpijs 2011! Zomer 1936. Na haar terugkeer in Nederland werkte ze als redacteur voor HP/De Tijd. In 2007 verscheen haar veelgeprezen debuutroman De overtreder, in 2010 De Nederlandse maagd, over een Nederlandse schermster tussen de twee wereldoorlogen, die in 2011 bekroond werd met de AKO Literatuurprijs. De Nederlandse maagd direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. De Nederlandse maagd Kindle-editie Marente de Moor (auteur) Indeling: Kindle-editie. Alle 7 indelingen en edities bekijken Andere indelingen en edities verbergen. Amazon-prijs Nieuw vanaf Tweedehands vanaf Kindle-editie "Probeer het later opnieuw" € 7,49 — — Hardcover "Probeer het later opnieuw" Lees „De Nederlandse maagd" door Marente de Moor verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Zomer 1936. Janna, een jonge Nederlandse schermster, wordt door haar vader op de trein gezet om in de leer te gaan bij z... De Nederlandse maagd. Uitgever Em. Querido's Uitgeverij BV, Amsterdam Verschenen 2010 ISBN 9789021438429 Kenmerken 297 pagina's, illustraties, 23 cm. Recensies. We hebben 18 recensie(s) voor je gevonden op LiteRom.nl. Je kunt LiteRom bekijken via de computers in je lokale Biblio­theek. Toch is De Nederlandse maagd veel meer dan alleen een liefdesverhaal en het verlies van onschuld. Voor Janna opent zich een nieuwe, onbekende wereld, vol raadsels over de precieze aard van de relatie tussen haar vader en Egon. Hun ontmoeting gaat terug tot de Eerste Wereldoorlog, een tijd die definitief voorbij is met de komst van de nazi's. Marente de Moor De Nederlandse maagd. Luisterboek . In Duitsland ontdekt een 18-jarige Nederlandse schermster in de zomer van 1936 een geheim tussen haar vader en haar Duitse schermleraar. Genre Fictie, Psychologische roman Onderwerpen hoorspelen, Schermen, Geheimen, Luisterboeken, Toneel...

INFORMATIE

AUTEUR
Marente de Moor
DIMENSIE
8,26 MB
BESTANDSNAAM
De Nederlandse Maagd.pdf

OMSCHRIJVING

Zomer 1936. Janna, een jonge Nederlandse schermster, wordt door haar vader op de trein gezet om in de leer te gaan bij zijn oude vriend, maître Egon von Bötticher. Egon, een huzaar die gewond en verbitterd is teruggekeerd uit de Eerste Wereldoorlog, slijt zijn dagen op een verlaten landgoed bij Aken. Hier geeft hij les aan twee beeldschone tweelingbroers en organiseert hij bloedige duels voor studenten. Binnen de poorten van deze eigenaardige wereld gaat Janna, geïntrigeerd door haar ontoeschietelijke maître, op zoek naar antwoorden. Wat is er tussen hem en haar vader voorgevallen, en wie moet de rekening vereffenen? Gaandeweg dringt de buitenwereld het leven op het landgoed binnen en komt het tot een dramatische ontknoping.

Wil je het boek lezen?De Nederlandse Maagd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marente de Moor. Lezen De Nederlandse Maagd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN