God de levende

God de levende - Edward Schillebeeckx | Northernlights300.org

...r geloof, cultuur en politiek, waarvan er een nog niet eerder in het Nederlands verscheen ... Zegel van de Levende God - Seal of The Living God - YouTube ... . De teksten van Schillebeeckx worden ingeleid door Stephan van Erp, professor fundamentele theologie aan de KU Leuven. Geloven in de levende God Leven en werk van Edward Schillebeeckx stephan van erp Als Edward Schillebeeckx (1914-2009) nog had geleefd, zou hij ons aanraden de krant door te spitten of een recent ... God wordt in de bijbel enkele tientallen keren aangeduid als de levende God. God is d ... God de levende Edward Schillebeeckx - voor €8,99 ... ... God wordt in de bijbel enkele tientallen keren aangeduid als de levende God. God is de levende God, omdat Hij de oorsprong is van alle leven.God blies de adem van leven in Adam en zo werd de mens een levende ziel (Gen.2:7). God leeft en door Zijn spreken ontstaat leven. Als Paulus in zijn dagen wordt geconfronteerd met godsdienstige mensen die afgoden dienen die door hun eigen handen gemaakt ... De bundel God de Levende ontleent zijn titel aan een vertaald artikel uit 1981. Dat begint met een anekdote. Een West-Europeaan landt met zijn vliegtuig in Afrika en meldt trots: 'Op één dag heb ik de afstand afgelegd waarvoor i...

INFORMATIE

AUTEUR
Edward Schillebeeckx
DIMENSIE
7,85 MB
BESTANDSNAAM
God de levende.pdf

OMSCHRIJVING

Edward Schillebeeckx was wereldwijd een van de invloedrijkste theologen van de twintigste eeuw. Zijn analyse van de blijvende betekenis van het christelijk geloof in een seculiere tijd is hoogst actueel. 'God de levende' bevat drie teksten over geloof, cultuur en politiek, waarvan er een nog niet eerder in het Nederlands verscheen. De teksten van Schillebeeckx worden ingeleid door Stephan van Erp, professor fundamentele theologie aan de KU Leuven. Eerder verschenen in de serie Theologische Klassiekers de titels 'Bijbels ABC' van K.H. Miskotte en 'Orthodoxie' van G.K. Chesterton.

Wil je het boek lezen?God de levende in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Edward Schillebeeckx. Lezen God de levende Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN