Wat het licht doet

Wat het licht doet - Hans Tentije | Northernlights300.org

...ieuwsgierigheid ging ik op onderzoek. Want hoe zit dat dan precies? Wat doet licht met je? Je verstoort je interne biologische klok ... Wat het licht doet | Boek.be ... . Als het buiten donker begint te worden, word je van nature moe. Dit komt door het hormoon melatonine in je lichaam. Het wordt laat licht, het is vroeg donker en de zon verschijnt nauwelijks. Een must op het werk is om ... Cortisol doet het tegenovergestelde en maakt ons alert en gefocust. Voor mensen die tijdens het werk niet genoeg daglicht krijgen zijn beide stoffen op het verkeerde moment in het lichaam aanwezig. ... Help! Wat doet licht met je? - DEAR GOOD MORNING ... . Voor mensen die tijdens het werk niet genoeg daglicht krijgen zijn beide stoffen op het verkeerde moment in het lichaam aanwezig. Wat tot de volgende gevolgen kan leiden ... Hoe kunnen we licht optimaal gebruiken? Wat doet licht met ons lichaam? Welke soorten licht bestaan er? Hoe kan je licht gebruiken om beter te functioneren en te slapen? Deze infosessie geeft je meer inzicht in de soorten licht die er bestaan. Verder wordt stilgestaan bij het effect van licht op ons functioneren. Het licht je van je telefoon heeft invloed op hoe snel je in slaap valt en hoe goed je slaap is. Uit nieuwsgierigheid ging ik op onderzoek. Want hoe zit dat dan precies? Wat doet licht met je? Je verstoort je interne biologische klok. Als het buiten donker begint te worden, word je van nature moe. Dit komt door het hormoon melatonine in je lichaam. Stem het licht af op de behoefte van de klant. Over daglicht gesproken: met een wastafel loop je niet snel naar buiten om te kijken hoe de kleur 'in het echt' is. Daarom maakte Michel gebruik van armaturen met een hoge kleurweergave-index. "Zo weet de klant precies wat het uiteindelijke resultaat is", legt hij uit. Wie doet wat? De volgende mensen organiseren activiteiten bij Het Zonnelicht . ... bron van inspiratie en de manier waarop ik het liefst met de wereld verbinding maak, voelend, woordeloos. Lees meer. Maarten van Bijsterveldt. ... Ik verzorg bij Het Zonnelicht dansavonden onder de naam Dansend Licht. Meer hierover kun je lezen op www.dansend ... Wat doet licht met ons lichaam en welzijn? Infosessie van 2u - klik hier om te weten waar je dit kunt volgen. Het licht of de straling van het licht beïnvloedt meer dan alleen ons gezichtsvermogen. Dat de bewuste waarneming van licht in het netvlies - zien - van grote waarde is voor ons welzijn en onze gezondheid, is bekend. Licht is elektromagnetische straling in het frequentiebereik dat waarneembaar is met het menselijk oog, soms foutief met inbegrip van infrarood licht, met een iets lagere frequentie, en ultraviolet licht, met een iets hogere frequentie. Bij licht spreekt men meestal over de golflengte in vacuüm en lucht die bij een frequentie hoort, omdat in de meeste toepassingen met de golflengte gewerkt wordt. Daarom valt een zwart-witfoto ook zo op. Daar zijn de contrasten de licht en donker schakering v...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Tentije
DIMENSIE
3,90 MB
BESTANDSNAAM
Wat het licht doet.pdf

OMSCHRIJVING

In Wat het licht doet , de achtste poëziebundel van Hans Tentije, gaat het niet alleen om de samenhang tussen waarneming, beleving en verbeelding, maar ook en vooral om de betekenissen die achter de dingen en de gebeurtenissen zouden kunnen schuilen.Drie lange gedichten, twee cycli en een tiental kortere verzen laten in heldere, concrete bewoordingen zien wat het licht doet, wat de tijd doet en hoe Tentije zich daardoor laat meeslepen of er zich juist met al zijn taalmiddelen tegen tracht te verweren.‘Hij weet spanning op de regels te zetten.’ (Trouw)‘Het aantrekkelijke van deze gedichten ligt in de eenvoud van het opgeroepene en de mooie heldere taal.’ (de Poëziekrant)‘Dit is poëzie. Poëzie van de hoogste orde.’ (Het Parool)

Wil je het boek lezen?Wat het licht doet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Tentije. Lezen Wat het licht doet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN