Protocollaire Behandelingen In De Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg / I

Protocollaire Behandelingen In De Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg / I - Keijsers | Northernlights300.org

...deling in de ambulante geestelijke gezondheidszorg een manier van behandelen ontworpen die vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw gestaag aan populariteit heeft gewonnen: een effectieve, ef cie«nte, transparante, stoornisspeci eke, in tijd begrensde, goed trainbare behandeling die in principe bij iedere patie«nt die aan de diagnostische ... Protocollaire behandelingen in de ambulante geestelijke ... ... ... Het succes van protocollaire behandelingen zoals Craske en Barlows panic control treatment voor mensen met een paniekstoornis (1993) of de interpersoonlijke psychotherapie voor mensen met depressieve klachten van Klerman e.a. (1984) heeft geleid tot een debat tussen voor- en tegenstanders over de toepassing van protocollaire behandelingen in de praktijk. Compre o livro Protocollaire behandelingen in de ambulante geestelijke gezondheidszorg I na Amazon.com.br: confira as ofertas para livros em inglês e importados Protocollaire behandelingen voor volwassenen me ... Protocollaire behandelingen in de ambulante geestelijke ... ... .a. (1984) heeft geleid tot een debat tussen voor- en tegenstanders over de toepassing van protocollaire behandelingen in de praktijk. Compre o livro Protocollaire behandelingen in de ambulante geestelijke gezondheidszorg I na Amazon.com.br: confira as ofertas para livros em inglês e importados Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten 1 t/m 3 geldt al jaren als hét standaard naslagwerk voor behandelaars in de ggz. In deze vernieuwde uitgebreide editie kunt u maar liefst 29 compleet uitgewerkte psychologische behandelingen vinden. De nadruk valt telkens op de praktische toepassing van het behandelprotocol: het boek is in de eerste plaats bedoeld voor praktijkmensen. De ontwikkeling van het boek Protocollaire behandelingen in de ambulante geestelijke gezondheidszorg 2 en de organisatie van het eraan gekoppelde symposium zijn initiatieven van CURE & CARE development. Amazon.in - Buy Protocollaire behandelingen in de ambulante geestelijke gezondheidszorg I ...

INFORMATIE

AUTEUR
Keijsers
DIMENSIE
7,91 MB
BESTANDSNAAM
Protocollaire Behandelingen In De Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg / I.pdf

OMSCHRIJVING

In de ambulante geestelijke gezondheidszorg vinden protocollaire behandelingen steeds meer hun weg naar de dagelijkse praktijk, ondanks kritiek en discussie. De kritiek is begrijpelijk, maar de aan-trekkingskracht niet minder. Protocollaire behandelingen zijn nuttige en betrouwbare behandelingen gebleken die op indicatie, of in combinatie met geïndividualiseerde behandelingen kunnen worden toegepast. Tevens groeit het besef dat protocollaire behandelingen weliswaar strikt gevolgd móesten worden in het wetenschappelijk onderzoek waaruit ze voortkwamen, maar dat de behandelaar in de praktijk zich daar minder aan hoeft te houden. Het gedetailleerde protocol is gebruikersvriendelijk, compleet, gestructureerd, goed uitvoerbaar en houdt de behandeling gericht op de stoornis waarvoor deze bedoeld is. In Protocollaire behandelingen in de ambulante geestelijke gezondheidszorg I en II zijn in totaal eenentwintig ambulant uitvoerbare, stoornisspecifieke protocollaire behandelingen gebundeld. Beide bundels zijn volledig herzien en geactualiseerd. In deel I zijn de protocollaire behandelingen opgenomen voor patiënten met: paniekstoornis - obsessieve-compulsieve stoornis - gegeneraliseerde angststoornis - acute stressstoornis - depressie - onverklaarde lichamelijke klachten - migraine en spanningshoofdpijn - ongewenste gewoonten - ticstoornissen en het syndroom van Gilles de la Tourrette en voor pedoseksuele delictplegers en paren met relatieproblemen. Het eerste hoofdstuk uit deze bundel biedt daarnaast een kritische bespreking van protocollaire psychologische behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg. De ontwikkeling van de serie Behandelingsstrategieën en de organisatie van de eraan gekoppelde symposia zijn initiatieven van cure & care development. CCd wil hiermee een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van standaarden en strategieën die leiden tot kwaliteits- en efficiencyverbetering in de gezondheidszorg.

Wil je het boek lezen?Protocollaire Behandelingen In De Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg / I in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Keijsers. Lezen Protocollaire Behandelingen In De Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg / I Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN