Koningen van de Himalaya

Koningen van de Himalaya - Lennaert van Veen | Northernlights300.org

...jd algemeen overeenstemming over de afschaffing van koningshuis, maar de partijen verschilden van mening over de wijze waarop de monarchie moet worden beëindigd ... Koningen van de Himalaya PDF Boek ... . Koningen van de Himalaya is via deze link te bestellen! Een gesigneerd exemplaar: [email protected] Powered by Create your own unique website with customizable templates. Get Started. Koningen van de Himalaya Fascinerende ervaringen in Nepal en Tibet Lennaert van Veen - uitg. Aspekt € 18.95. Op 1 juni 2001 vermoordde de Nepalese kroonprins Diprendra bijna al zijn familieleden, waaronder zijn vader koning Birendra en zijn moeder ko ... Koningen van de Himalaya - Fascinerende ervaringen in ... ... . Aspekt € 18.95. Op 1 juni 2001 vermoordde de Nepalese kroonprins Diprendra bijna al zijn familieleden, waaronder zijn vader koning Birendra en zijn moeder koningin Aishwarya. Nepal stond in vuur en vlam. In de 10de eeuw rukte Ladakh zich los van het machtige Tibetaanse Rijk en werd een onafhankelijk koninkrijk. De koningen regeerden vanuit het nog steeds bestaande paleis van Shey. Onder de eerste vorst van de Namgyal dynastie breidde het rijk in de 16de eeuw uit over Spiti en West Tibet, en liep het zelfs tot aan de heilige Kailash-berg. De speeltuin van de koningen wisselt harde feiten af met leuke anekdotische verhalen, maar ook met filosofische beschouwingen. ... Op achttienjarige leeftijd begon hij met alpinisme, hij nam deel aan de eerste Belgische Himalaya-expedities. Als klimmer was hij actief op vier continenten....

INFORMATIE

AUTEUR
Lennaert van Veen
DIMENSIE
6,10 MB
BESTANDSNAAM
Koningen van de Himalaya.pdf

OMSCHRIJVING

Op 1 juni 2001 vermoordde de Nepalese kroonprins Diprendra bijna al zijn familieleden, waaronder zijn vader koning Birendra en zijn moeder koningin Aishwarya. Nepal stond in vuur en vlam. Het prachtige en ooit zo vredige koninkrijk in de Himalaya zou nooit meer hetzelfde zijn... In dit boeiende, autobiografische reisverhaal beschrijft de auteur in geuren en kleuren de chaos die hij in Nepal van dichtbij meemaakte tijdens en na dit koningsdrama. De letterlijk adembenemende en levensgevaarlijke vlucht uit Kathmandu die de auteur hierop ondernam, voerde hem dwars door de Himalaya over het Tibetaans Plateau naar het mythische Lhasa. Dit boek is evenwel niet alleen een verslag van een unieke reis die vervlochten is met de koninklijke massamoord. Het is ook een enerverend verhaal met meerdere lagen waarin talloze fascinerende reiservaringen op een toegankelijke, soms humorvolle manier gekoppeld worden aan de rijke geschiedenis, spiritualiteit en cultuur van Nepal en Tibet (met speciale aandacht voor het Tibetaans boeddhisme en de Tibetaanse kwestie). Daarmee is het niet alleen een vlot geschreven historische reisbeschrijving van een wereld die razendsnel aan het verdwijnen is, maar ook een inspirerende introductie tot twee van de mooiste en meest tot de verbeelding sprekende landen ter wereld.

Wil je het boek lezen?Koningen van de Himalaya in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lennaert van Veen. Lezen Koningen van de Himalaya Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN