"""Vladimir Vladimirovitsj en ik"""

...Reve (1921-1999) wordt tot op heden bewonderd om zijn essayistische oeuvre, waarvoor hem ... vladimir vladimirovitsj poetin | Het Parool ... ... Vladimir Vladimirovitsj en ik. Karel van het Reve (1921-1999) wordt tot op heden bewonderd om zijn essayistische oeuvre, waarvoor hem in 1981 de P.C.... Vergelijken - "Vladimir Vladimirovitsj en ik" (Flip Treffers) ISBN: 9789082341508 - Karel van het Reve (1921-1999) wordt tot op heden bewonderd om zijn essayistische oeuvre, waarvoor hem in 1981 de P.c. Hooftprijs werd toegekend. Nederlandse… Ik begrijp nu wel waarom Treffers zo loven ... vladimir vladimirovitsj en ik - flip treffers over karel ... ... .c. Hooftprijs werd toegekend. Nederlandse… Ik begrijp nu wel waarom Treffers zo lovend spreekt over iemand die al jaren bezig is met het schrijven van annotaties bij het boek Ada van Nabokov - ik vermoed dat Treffers Nabokov eigenlijk ook niet echt kan lezen - er ontgaat hem gewoonweg te veel, hij heeft al die voetnoten heel erg hard nodig, vrees ik. Vladimir Vladimirovitsj e...

INFORMATIE

AUTEUR
Flip Treffers
DIMENSIE
9,28 MB
BESTANDSNAAM
"""Vladimir Vladimirovitsj en ik""".pdf

OMSCHRIJVING

Karel van het Reve (1921-1999) wordt tot op heden bewonderd om zijn essayistische oeuvre, waarvoor hem in 1981 de P.C. Hooftprijs werd toegekend. Nederlandse literatuurcritici loven de scherpzinnigheid, oorspronkelijkheid en stijl van zijn opstellen. Slechts enkelen twijfelen aan Van het Reves originaliteit. Komen zijn standpunten niet verdacht sterk overeen met die van Vladimir Nabokov? Volgens de bekende slavist Hans Boland lijkt Van het Reve zijn ongezouten oordeel over Dostojevski bijvoorbeeld rechtstreeks te hebben overgenomen van Nabokov. Heeft hij hem geplagieerd? Flip Treffers gaat na hoe vertrouwd Van het Reve was met het werk van 'Vladimir Vladimirovitsj' en hoe hij zich daarover uitliet. Ook geeft hij een overzicht van Nabokovs uitspraken over Dostojevski, Sartre en Freud, en vergelijkt deze met wat Van het Reve over hen schreef. De uitkomsten van dit onderzoek werpen nieuw licht op de gelauwerde essayist. Flip Treffers was van 1983 tot 2006 hoogleraar-directeur van het Academisch Centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie Curium in Oegstgeest.

Wil je het boek lezen?"""Vladimir Vladimirovitsj en ik""" in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Flip Treffers. Lezen """Vladimir Vladimirovitsj en ik""" Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN